I går skrev jag att vi hade fått väldigt lite snö men sen dess har saker och ting förändrats. Vi har inte fått massvis med snö men det har kommit tillräckligt för att skapa vinterkänsla, och vinterväglag vilket gjorde att jag fick skjutsa 16-åringen till bussen. Han brukar cykla men det var inte tillrådligt i det här föret. Tack och lov hade hustrun sett till att lägga vinterdäcken på passaten igår, de behövdes verkligen idag.

Hustrun bytte inte bara däck igår, hon bakade också. Det blev bondbröd, ett bröd som bär på många minnen eftersom vi bakade det väldigt ofta när vi bodde i vår lilla stuga utanför Sigtuna under studietiden. Vi hade det rätt knapert med pengar då och bakade ofta för det inte skulle vara riktigt så mycket månad kvar i slutet på pengarna.

Sigge, tyckte det var kul att busa runt i snön i idag, både själv och runt Betty. Hon däremot tyckte nog mest att snön var jobbig för den bildade klumpar i pälsen hon har på tassarna vilket gjorde det besvärligt för henne att gå.Häromdagen läste jag på BBCs hemsida att IRA försökt spränga en polispatrull (i bil). När jag såg att det hela inträffat i Strabane (i grevskapetTyrone) och att fyra personer gripits så tänkte jag genast att jag ”känner” en av de gripna. För några år sen brevväxlade jag med en IRA-fånge från Strabane när han satt i fängelse och när han muckade så blev vi vänner på Facebook. Från hans inlägg där så har det tydligt framgått att när nåt IRA-relaterat inträffat i Tyrone så blir han rutinmässigt arresterad. Hittills har han alltid släppts efter nån dag, så ock den här gången – i går la hans partner ut info på Facebook om att han var hemma igen. Det är sällan jag kommer så nära riktiga nyheter.

Till sist bollkrysantemumen jag visade på bloggen igår (betydligt mer snö idag) och en grå vinterbild.

Var vänlig följ och gilla: