Igår eftermiddag var jag på avslutningssamtal på praktiken. Jag har inte riktigt sett fram emot mötet eftersom att sluta känns lite som att jag överger ett sjunkande skepp medan resten av besättningen står vid pumparna. Mötet blev dock inte så jobbigt som jag befarat och jag fick dessutom massvis med beröm för mina tre år hos Socialförvaltningen. Jag var ändå väldigt lättad när det till slut var över. Nåt väldigt roligt hände dock strax innan mötet, jag var i lunchrummet och hämtade en kopp kaffe när en av de nyanställda (som jag inte hann lära känna) frågade om han fick ta ett foto av min tweedväska (den jag sytt själv). Han hade sett väskan innan min semester och reagerat på den (positivt) och pratat med sin dotter, som läser nåt textilinriktat, om den och nu ville han ta en bild för att visa henne. Jättekul!

När jag kom hem från praktiken så gick jag och 8-åringen ut och började bygga den trädkoja jag i ett svagt ögonblick lovade honom i våras. Vi la golvet och han verkar nöjd med att ha det som sin koja men jag tänker (har inte sagt nåt till honom om det) att vi borde kunna bättra på den lite så att den blir mer spännande. Vi får se hur mycket min ork räcker till.

Efter byggandet gick jag och kollade posten och hittade då ett brev från Jordbruksverket. Jag befarade att de ville kontrollera något och jag hade rätt men också väldigt fel. Brevet var en påminnelse om att vi inte registrerat de tre kor som de fått in uppgifter om att vi köpt i slutet på juni. Problemet är bara att vi inte köpt några kor. Nån har registrerat en koflytt och råkat knappa in vårt SE-nummer (gårdens ID-nummer hos Jordbruksverket och EU). Jag tyckte det hela var lite komiskt och det var avhjälpt med ett telefonsamtal.

När jag i går kväll rökte min kvällspipa så tog jag en självis som jag tyckte blev ganska bra. Tittar ni noga så ser ni att jag hade en grå- och lilarutig skjorta på mig. Skjortan inhandlades tillsammans med några andra plagg på Emmaus under gårdagen. De ska ju lägga ner sin butik i Halmstad så de försöker nu bli av med så mycket som möjligt genom att sälja alla plagg för 10 kronor styck. Allt ligger i packlårar så det är lite oöverskådligt men jag lyckades ändå leta fram skjortan, en brun bomullströja och en ytterrock. Både tröjan och rocken är tänkta att användas som arbetskläder här hemma. Tröjan var i bra skick men rocken var lite fransig längst ut i ärmarna, även om den i övrigt var jättefin.

För ungefär en månad sen var jag hos optikern och kollade synen eftersom jag, som nämndes i det förra inlägget, inte kan läsa finstilt text med glasögonen på mig. Min syn på långt håll är oförändrad men föga förvånande så behöver jag progressiva glasögon för att kunna se att läsa, eller trä en synål. Det är alltid ett bök att hitta glasögon man trivs i men jag lånade med mig några bågar hem för att testa. Efter att ha provet rätt många par utan att hitta nåt så bestämde jag mig för att inte skaffa nya glasögon, så besvärligt är det inte att ta av mig de jag har när jag läser nåt finstilt eller ska sy. Jag hade dock inte betalat synundersökningen eftersom den bakats in i glasögonen om jag skaffat nya så förra veckan var jag inom optikern och gjorde mig skuldfri. På väg ut igen så fick jag syn på ett par bågar (på REA) som jag tyckte om. Jag var dock ståndaktig och lät dem vara men idag var jag tvungen att gå tillbaka och prova dem. Visst är de snygga? De är lite lika mina nuvarande men ändå ganska olika. Just nu är det 70 procents rea på dem men jag är för snål för att köpa dem (ganska högt ordinarie pris) men förra året sålde de bågar till tio procent av utgångspriset och om de sänker priset till den nivån så kanske jag slår till….

Var vänlig följ och gilla: