Onsdagen och halva dan idag var riktigt usla, det började med att jag sov dåligt natten mellan tisdag och onsdag och sen tog det 36 timmar innan jag kom upp på banan igen. Större delen av gårdagen gjorde jag ingenting, dit räknar jag att titta på film. På eftermiddagen åkte jag dock in till Halmstad med båda sönerna för att köpa skor och gympakläder till 10-åringen. På vägen in mutade jag killarna med ett löfte om glass om de skötte sig. Handlandet gick förhållandevis snabbt och smärtfritt så pojkarna åt glass i bilen på väg hem. Väl hemma så gick dock luften ur mig totalt vilket resulterade att jag gick och la mig redan vid 18-tiden. Trots att jag sov tolv timmar i natt så var jag fortfarande ur slag hela förmiddagen idag. Det som fick det hela att vända var att jag tvingade mig ut och träna, det resulterade i ett sånt där pass där allt känns som skit i början för att sedan bli bättre och bättre och slutligen avslutas i ett enda crescendo av svett och endorfiner. Jag inledde mitt pass med lite löpning men under crescendot så bankade jag skiten ur sandsäcken i fårhuset.

I tisdagskväll, strax innan jag hade svårt att sova, så satt jag på gårdsplanen och rökte. Jag hade plug i pipan så det tog nästan två timmar för mig att avsluta stoppet, det var därför dagsljus när jag tände pipan men mörkt när jag kratsade ur den. Jag hade kameran med mig på gårdsplanen eftersom man aldrig vet om det dyker upp nåt att fota. I tisdags dök det verkligen upp nåt att fota men tyvärr inte förrän det blivit mörkt. Först skuttade det in en hare på gårdsplanen men han vände snabbt när kameran blixtrade till. Mitt andra motiv för kvällen var inte lika kvick i vändningarna men fotot på paddan blev ändå oskarpt eftersom det var svårt att få till rätt fokus i mörkret. Jag avslutade djurfotograferandet med en bild på ett av fladdermössen som jagade insekter under lampan ute vid vägen. Ljuset, eller rättare sagt mörkret, gjorde att fladdermusbilden verkligen blev kass och det behövs faktiskt två bilder för att visa att jag lyckades plåta en fladdermus. Fotona nedan är tagna med cirka 30 sekunders mellanrum och fladdermusen syns bara som en brun fläck framför telefonstolpen. Hade fladdermusen inte varit precis framför stolpen när jag knäppte den första bilden så hade den inte gått att urskilja men ibland så har jag tur med fotograferandet. Det är ju en dålig fladdermusbild men med tanke på förutsättningarna (min kamera och ljusförhållandena) så är jag nöjd med att bara ha fått med en på fotot.Dagens näst sista foto är också på ett djur. Det är visserligen är taget i dagsljus men motivet befinner sig i det eviga mörkret.Den sista bilden blir ett sorts stilleben.

Var vänlig följ och gilla: