Plötsligt så händer det! – det där positiva och oväntade. För min del så hände det i går när grannens son gardesgard_rojtknackade på dörren och frågade om jag ville att han skulle köra lite med röjsågen längs med en av våra stengärdesgårdar. ”Javisst! Kör så mycket du bara orkar” var det givna svaret.

I går berättade jag ju att Pirana inte gillade att ha munkorgen på sig. När jag skulle hämta in henne i pirana_fel_hage_20160824går kväll så hade hon inte bara tagit av sig munkorgen utan också krupit under staketet in i hagen jämte. Där finns mycket mer gräs. Jämrans häst!

Staketet hon forcerade hade bara två eltrådar så idag har jag satt en tredje tråd. Den är i metall och sitter så lågt att jag hoppas den ska hindra ytterligare utbrytningar. Att den är i metall gör att den eltrad_fel_hage_lagtleder strömmen bättre än elbanden som redan satt där. Förhoppningsvis får Pirana sig en ”kyss” och återfår respekten för elstaketen.

I eftermiddags tittade tandläkaren på min besvärliga visdomstand. Det visade sig att det inte var nån visdomstand som trilskades, det är käkbenet käkbenet. Först så trodde tandläkaren att det var en benbit som brutits loss från käkbenet i samband med tandutdragningen men han ändrade sig efter att ha tittat på röntgenbilderna. Nu är han av uppfattningen att det är en kant på käkbenet som skadats, inte en lös bit, och att den kanten nu skaver från insidan. Det borde bildas benhinna som kapslar in kanten så att den inte skaver, det är det naturliga förloppet. Sker inte det så blir det en operation där man knackar loss en bit av käkbenet. Jag är glad om jag slipper besöka Käkkirurgen igen så jag hoppas på alvedon_och_ipren_aen naturlig läkning. I väntan på den så är det Alvedon och Ipren som gäller för att hålla smärtan i schack. Jag fick en ny tid på torsdag nästa vecka, då ska man förhoppningsvis kunna se hur det går med en eventuell läkning. Så mycket som den tanden trilskats för mig är jag dock inte särdeles förhoppningsfull.

Strax innan jag skulle iväg till tandläkaren så dök slamsugningsbilen upp. Det började inte så bra eftersom chauffören blev irriterad när våra kastanjer skrapade bilen. Hans uppsyn mildrades dock slamsugning_pagarnär jag lovade att beskära kastanjerna till nästa år. Själva slamsugningen verkar ha gått bra. Han höll på rätt länge men när han rullat ihop slangen igen så sa han bara ”Det gick bra” och så klev han in i bilen. Jag tolkar det som att avloppet är rensat och att han inte dömde ut det som helt ofunktionellt.

Vi kommer få fixa nytt avlopp inom några år, när Miljö- och hälsoskyddskontoret börjar inventera de enskilda avloppen i vårt område. Jag ser dock gärna att vi kan skjuta på avloppskostnaden så länge som möjligt.

Var vänlig följ och gilla: