sniglar_20150512_a2När jag gick ut till hönsen i morse så såg jag att hela gräsmattan var full med små mördarsniglar. Usch! De var appelblom_20150512_averkligen äckligt många. Jag såg dock också att ett av äppelträden precis är på väg att gå i blom och att plommonträdet blommar för fullt. Lägg till det en fin tulpan och skönheten vann plommonblom_20150512amed 3-1 mot det fula och äckliga i morse.

Trots att det var tisdag, d.v.s. vanligtvis en dag då jag är hemma och ledig, så var jag in till Halmstad på ett möte strax efter lunch. Enligt doktorns ordination så var det cowboystövlar som gällde som skodon. Färgmässigt gick jag i beige (byxorna och bootsen), blått och lila med en fluga (som jag gjort av en slips) som pricken över i:t. johan_selfie_20150512_2aDet var länge sen jag hade fluga men det kändes jättebra i dag. Det blir nog en i morgon med.

Mötet var ingen höjdare, utan något jag helst sluppit men nu är det avklarat. För att få mig på humör efter mötet så tog jag till ett säkert slips_20150512_akort – köpa, köpa, köpa! Jag var i rask takt till Emmaus, Kupan och Erikshjälpen. Beloppen jag handlade för eskalerade under eftermiddagens gång. Jag öppnade med en slips i nån slags flytande grå-svart-lila-rosa ton. Jag tror att jag kan matcha den med en hel del av det som hänger i klädkammaren. På Kupan blev det sen en dubbelknäppt, marinblå, kavaj från Oscar Jacobson. kavaj_oj_dk_20150512_aJag tyckte den var kanonsnygg på mig men jag tror ändå att jag ska försöka sälja den i Göteborg. Den hade fantastiska knappar,knapp_oj_a kan det vara emalj? Snygga var de i varje fall. Shoppingen avslutades på Erikshjälpen med två västar och en orgie i DVD-filmer. Den film som inte riktigt syns på bilden är “Arizona junior” (en tidig film från bröderna Coen) som jag såg när jag gick på gymnasiet. Då tyckte jag att den var fantastiskt bra, vi får se om det intrycket kvarstår när jag sett den igen.dvd_20150512_a

Jag är särskilt glad över en av västarna som är i en linne-/bommullsblandning. Hela vintern så har jag konsekvent kört med väst i mina utstyrslar och trivts otroligt bra med det. Inför sommaren så har jag varit orolig att jag inte ska kunna ha väst de dagar vast_linne_20150512_atemperaturen tillåter det eftersom jag inte har så många somriga västar (typ inga). En linneväst gör ju ingen sommar men det är i varje fall en början.

Funkade det att shoppa mig glad efter mitt jobbiga möte? Delvis, jag kan inte säga att jag blev glad av mina inköp. Jag blev dock på bättre humör och började tänka framåt, på hur jag skulle kunna använda slips och västar. Att jag kom undan ältandet som så ofta förföljer mig efter jobbiga möten och i stället började tänka lite kreativt var värt de kronor som jag spenderade i eftermiddags.

Var vänlig följ och gilla: