Den döda skatan räcker tydligen inte för att avskräcka skatorna, de har fortsätta att ta sig in i hönshuset och käka ägg. De verkar sätta sig på golvet under försvinningsredet och pickar sen hål på äggen som ligger på ett nät under redet. Mina försök att smyga mig på skatorna för att döda fler har misslyckats så nu har jag satt en skiva under redet så att skatorna inte ska komma åt äggen. Förhoppningsvis gör skivan inte så att äggen går sönder när de faller ner i nätet under redet.hons_rede_skiva_underPå väg till praktiken idag så var jag inom CLAVIS och fikade. Det var flera veckor sen jag var där senast,grasstra_farg jag måste försöka planera in besök där oftare eftersom jag alltid tycker om att sitta och tjabba med dem som är där. Innan jag åkte in till praktiken så målade jag lite här hemma. Jag lyckades spilla en del färg men fläckvis så gjorde sig spillet bra på bild.

Idag hade jag den minsta pipan liggandes i kavajfickan medan jag var i johan_oj_bla_20160627Halmstad. Jag pillade lite på den ibland, jag tyckte det kändes lugnande. Kavajen i vars ficka pipan låg är en av mina favoriter, det är en Oscar Jacobson i en blandning av ull, silke och lin.

Det händer spännande saker på pipfronten, på onsdag så ska jag göra ett studiebesök hos en pipmakare i Halmstad. Han heter Jonas Rosengren och gör snygga och konstnärliga pipor.pipa_jonas_r_a Det ska bli väldigt kul att få se och känna på briarrot (som är det träslag de flesta pipor görs av) i sin ursprungliga form och få se pipor i olika stadier av tillverkning. Även om jag är en förhållandevis ohändig person så känns det lite lockande att ge sig på att försöka göra en egen pipa. Jag har varken rätt utrustning eller briarrot men jag tänker att det borde gå att såga till en kloss av den ek vi har liggandes. Sen får jag väl försöka göra resten med den med hjälp av utrustning vi har, en sticksåg, borrmaskin, kniv och sandpapper. Börjar jag nu så kanske jag kan ha en klar till jul. 🙂

Under dagen så har jag tittat till fåren i deras nya hage, de verkar stortrivas!far_kurts_hage_20160627 På väg till fåren så passade jag på att fotografera kaprifolen som börjat blomma, den gula ligger lite före den röda.

 

 

kaprifol_gul_1kaprifol_rod_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag kunde inte låta bli att tända den lilla pipan när jag gick bort till fåren. Suget att låtsas vara godsägare som går runt markerna med pipan i mungipan blev för stort. Jag klarade av att gå och hålla fyr på pipan samtidigt men att fotografera också blev för komplicerat. Som ett tecken på vilken status piprökningen har hos mig just nu kan jag nämna att jag lät bli att fota en glada som kom seglandes på låg höjd mot mig, bara för att hålla liv i pipan.

Var vänlig följ och gilla: