Idag har jag varit på äventyr med åttaåringen. Direkt efter simskolan så följde han med mig hem och cykel_inejden_ahöll mig sällskap medan jag dammsög och sedan slog några ronder på säcken. Sen började vårt lilla äventyr. Vi åkte in till Halmstad och köpte en ny, begagnad, cykel till honom. En cykel medcykel_inejden_bomb_a växlar, stötdämpning fram och inte minst bilder på dödskallar och bomber. Supertuff! Cykeln såldes av ett arbetsintegrerat socialtföretag i Halmstad som heter Inejden och som bl.a. driver en cykelverkstad. Jag har stött på Inejden genom CLAVIS och jag tycker att det är ett strålande initiativ, det känns verkligen som om alla tjänade på vår cykelaffär där. Vi fick en fin cykel till ett bra pris och Inejden fick lite stöd att fortsätta sitt arbete med att slussa in folk på arbetsmarknaden.

buffe_asiatisk_tallrik_20150617_aEfter att vi stuvat in cykeln i bilen så åt sonen och jag lunch på stan. Det blev en asiatisk buffé där åttaåringen höll sig till det thailändska och kinesiska köket medan jag körde japanskt. sushi_20150617_aEfter lunchen så stapplade vi tillbaka till bilen, via Gudagott där vi köpte salami. Sen åkte vi ut till en av våra bästa vänner där jag lämnade sonen och åkte tillbaka in till Halmstad för min onsdagspraktik. Medan jag var salami_20150617_apå praktiken så invigde de den nya cykeln med en tur runt Laxvik.

Jag tyckte det var jättekul att göra nåt tillsammans med åttaåringen. Det var inte så många timmar men det är väldigt värdefullt att få umgås med bara ett barn i taget. Det är också fantastiskt kul att få göra sitt barn glatt, först cykeln, sen resturangen och avslutningsvis gudagott_aså fick han välja en salami på Gudagott. Nu var ju alla de tre sakerna nåt som kostade pengar och man ska ju inte försöka köpa sitt barns kärlek. Jag tycker dock att dagens utsvävningar håller sig inom rimlighetens gräns, så jag tänker inte ha dåligt samvete för det. Åttaåringen och jag var ute på ett äventyr, det är huvudsaken.

kavaj_gron_rb_aJag blir ofta till mig när jag gör fynd på mina shoppingrundor men det var länge sen jag var så uppjagad över en kavaj som jag har varit under eftermiddagen och kvällen. Jag hittade den här linnekavajen på Kupan idag. Kavajen är från Rose & Born, en trendig herrklädesbutik ikavaj_gron_marke_rb_a Stockholm. Den är sydd under deras eget märke och har därför ”flugit under radarn” på Kupan när de satte sitt pris. Jag var in på Rose & Borns hemsida och kollade vad de tar för en ny linnekavaj, 6800 kr. Jag betalade 65 kronor för min.

Ända sen jag klev ut från Kupan, med kavajen i ett fast grepp, så har jag funderat på hur jag ska matcha den. Det är ju inte ett diskret och helt lättmatchat plagg men jag tror mig ha kommit på vad jag ska ha till kavajen. Jag tänker ha den på praktiken i morgon så jag återkommer med bilder så att ni själva kan avgöra om jag lyckades med matchningen eller inte.

Jag höll på att glömma dagens andra fynd på Kupan, ett par New Balance skor i nyskick. Även skorna har en fräck, om än något mörkare, grön färg, (i verkligheten är N:et på skons sida inte rosa utan orange). Jag vet inte riktigt varför men av nån anledning så har justskor_sneaker_nb_a New Balance sen ett par år blivit ett poppis märke bland manliga fashionistas och hipsters när de väljer att inte ha randsydda läderskor. Min erfarenhet av New Balance härrör från min tid som löpare och då tyckte jag att de tillverkade lite ”stabbiga” skor som jag aldrig trivdes att springa i. Den här skon är dock förmodligen inte tillverkad för att löpträna i, snarare för att matcha en djärv kavaj från Rose & Born…..

Kavajen ska jag definitivt behålla själv men skorna försöker jag nog sälja i Göteborg. Funkar inte det så är det ingen katastrof eftersom de storleksmässigt så satt perfekt på mina fötter.

Var vänlig följ och gilla: