apple_skottskadatDet blev ingen äppelmust i år. I eftermiddags ringde de från “Äppelgården” och sa att de hade försökt att musta våra äpplen men att det bara blev mos av dem. Trist. De sa att äpplena generellt hade mognat tidigare i år och att det förmodligen var därför som våra blivit för mogna (d.v.s. mjuka) för att kunna mustas.

I lördags kväll så tappade iPaden ipad_aplötsligt kontakten med internet. Då gjorde det inte så mycket men när problemet fanns kvar i morse blev jag stressad. Frustrationsfaktorn var hög när jag, gång på gång, misslyckades med att koppla upp mig på “paddan” (varför tror jag hela tiden att det hjälper om jag provar en gång till). Jag kollade alla sladdar och inställningar men inget hjälpte. Strax innan lunch fick vi kontakt med internet igen. Grannen hade haft samma problem så det var nåt hos internetleverantören.

Det jag tycker är mest jobbigt med att inte kunna komma ut på nätet (det händer oss ganska ofta) är att det inte går att blogga. Bloggandet har blivit en (nästan) daglig rutin som hjälper mig att rensa skallen (även om jag ibland stressar upp mig över inlägg). Jag saknar också musiken när jag inte kan ha YouTube på i bakgrunden (jag har inte upptäckt Spotify ännu). Att inte veta hur länge internet ligger nere är också frustrerande, det är lite som att sitta i på ett tåg shinkansen_2_asom stannat mitt ute i ingenstans och inte få något besked om orsaken till stoppet.

Igår var hela familjen (inklusive svärmor som varit här under veckan) på skördemarknad på Tjolöholm utanför Kungsbacka. Det var dock lite som att gå över ån efter vatten. Många av utställarna var från våra trakter. Där fanns t.ex. Gudmundsgården, salami_gudagott_aMostorp, Slöinge kafferosteri och Berte kvarn.

Först hade jag tänkt stanna hemma och inte följa med till marknaden, att trängas med en massa folk kändes inte så lockande. Jag tycker dock att jag alltför ofta stannar hemma när min fru ordnar utflykter. Det brukar bli så att bara hon och barnen åker iväg, ibland åtföljda av svärmor eller nån av våra kompisar. Jag vill göra mer saker med familjen och då kan jag inte stanna hemma hela tiden, så i går följde jag med.

Även om själva skördemarknaden inte var så spännande som jag hoppats så innebar den ett tillfälle att klä upp mig lite. Det var också en fantastisk höstdag, som gjord för en utflykt med familjen.

Ett annat tillfälle att sätta på mig andra kläder än de jag går och skrotar i här hemma var sjuåringens tennisträning i eftermiddags. Jag klädde inte “upp mig” men jag hoppade ändå i ett par manchesterbyxor, skjorta, väst och en kavaj. Både kläderna jag hade till Tjolöholm och till tennisen var höstiga i grönt, orange och brunt, jag trivs verkligen i de färgerna.

Även om jag var i Kungsbacka i går och med sonen på tennisträning idag så har jag hunnit göra, eller åtminstone påbörja, det mesta på min “att-göra-lista” för helgen. Jag har tränat, klippt gräs, börjat gräva ut ströbädden i fårhuset (efter att ha skjutit på det i två år), röjt gräs runt avloppsbrunnarna (de ska snart tömmas och då måste Slamsugningstjänst kunna hitta dem). Jag har också sytt ett nytt, snyggt, knapphål i min Harristweed-kavaj. Jkavaj_harris_marke_2_aag är riktigt nöjd med knapphålet (hade jag begripit hur man hanterar foton i iPaden så hade jag visat en bild på det). Knapphålet har bara ett fel – det är för litet för den knapp jag hade tänkt mig. Det är dock ingen katastrof, jag tar en knapp som är lite mindre. Knappen jag tänkt använda var ändå inte likadan som de som redan sitter på kavajen. Om den “udda” knappen är lite mindre än planerat är inget som någon kommer att lägga märke till.

 

Var vänlig följ och gilla: