Som jag bloggat om tidigare så har Pirana gått under staketet som ska hindra hästarna från att staket_brader_farhuskomma nära fårens ingång till fårhuset. Jag har kanske bara nämnt det på bloggen nån enstaka gång men hon har gjort det ganska ofta och för att sätta stopp för det satte jag upp bräder som komplement till eltråden. Direkt efter att jag fått upp bräderna såg staket_brader_farhus_forceradejag hur hon försökte gå under men misslyckades så jag var ganska nöjd med mig själv. Nöjdheten höll i sig tills jag skulle ge lunchhö idag, då upptäckte jag att hon forcerat en av bräderna. Innan jag hann klura ut hur jag smidigast skulle få ut henne igen så löste hon det själv genom att ta staket_brader_farhus_forcerade_avfart och gå igenom en gång till, då knäcktes brädan helt.

Skam den som ger sig, jag har satt upp en ny bräda och satt den lite lägre (men fortfarande tillräckligt för att fåren ska kunna komma under). Förhoppningsvis sitter brädan så lågt att hon inte får in manken och kan trycka till. Jag satte också dit en extra stolpe så att spännvidden på brädan ska bli lite mindre och därmed göra den starkare.

För övrigt har de senaste dagarna varit rätt dåliga, eller rättare sagt jag har mått rätt dåligt även om jag fått en del gjort. Jag har varit trött (sovit dåligt, svårt att somna och mycket mardrömmar), stressad och nedstämd. Jag vet att jag är i dålig form när jag börjar gråta spontant, helt utan orsak, det är bara som att sorgen inom mig blir för stor. I går låg jag på som en iller för att få en massa gjort för att kunna ta det riktigt lugnt idag. Jag fick mycket gjort igår med lugnet idag bestod mest av att jag sov bort hela förmiddagen och sen kom ju Pirana emellan.johan_pipa_vedtrave_2

Både igår så har jag använt pipan som ett sätt att hantera nedstämdhet och stress. Igår kväll satt jag i pannrummet medan jag idag satt i lä för blåsten bakom vedtraven.

Det roligaste som hänt de här dagarna är nog att jag tog en råtta i en slagfälla i hönshuset i går. Egentligen är det inte roligt alls eftersom det betyder att råttorna är tillbaka. Jag ska ringa Anticimex och be att de kommer och ser över sina giftstationer.ratta_i_falla_3

Var vänlig följ och gilla: