På väg in till praktiken idag så var jag med om nåt överraskande. Jag skulle ta bussen in och parkerade vid sjukgymnastiken i Getinge och gick mot busshållplatsen. Redan på håll såg jag att där satt tre killar i högstadieåldern och rökte och jag började fundera på om jag skulle säga ”Ska ni röka så får ni masa er ur busskuren!” Ja menar, vad är poängen att se ut som en (gnällig) gubbe om man inte får agera som en? Hur som helst så hann jag inte säga nåt eftersom en av killarna sa ”Snygg hatt, min farfar hade en likadan!”. Jag tackade för komplimangen och killen fortsatte att prata om sin farfar och hur han var. Jag la de gnälliga planerna på hyllan och slängde istället ur mig en fråga om killens farfar rökt pipa. Det hade han, en annan av killarna frågade då om jag rökte pipa, pipa_ask_handenskrattandes så svarade jag ja. Den första killen fortsatte att berätta om sin farfar och hur mycket han rökte, utöver pipa så rökte han tydligen en massa handrullade cigaretter. Jag berättade då att jag gjorde egna pipor och så plockade jag fram den pipa som jag hade i fickan som stresskula. Killarna blev mäkta imponerade och frågade vad jag rökte i den, underförstått undrade de om jag rökte hasch i den. Jag sa att jag strikt höll mig till tobak och då började plötsligt alla tre berätta om en kompis som hade drogproblem. Det var som om de ville lätta sina hjärtan för en vuxen, i det här fallet en vuxen som de inte kände alls. Vi stod sen och pratade om missbruk, men också om annat, tills bussen kom. Himla mysko, men positiv, upplevelse.

Trots att jag kom av mig med de rökande killarna så fick jag ändå användning för min gnällighet idag. På väg hem efter praktiken så skulle jag tanka bilen och på en 40-sträcka i Getinge så blåste det förbi en skylt_40Skoda i bra mycket mer än 40 kilometer i timmen. Jag hamnade långt bakom bilen men den skulle också till macken och när jag kom dit så knatade jag fram till Skodan och påtalade att det inte är 80 km i timmen som gäller inne i Getinge utan 40. Föraren? En gubbe i keps.

Vi har ju jobbat hårt med att lava veden och i går la jag den sista av de köpta klabbarna på plats. Den vedtrave_borta_20170224stora högen är helt borta och det är bara lite spintor och småplock kvar, det syns dock inte eftersom vi fick lite snö i natt. Himla skönt att det mesta av veden redan är lavad. Nåt annat som är himla skönt är att vi fått fibern in i huset nu, den är inte inkopplade men väl inblåst (de blåser ut den med tryckluft).fiber_kallarenÄven om vi varit snabba med veden och också fått en del annat gjort hemmavid så har jag inte känt mig i så bra form de senaste två veckorna. Den här veckan har jag sovit riktigt dåligt, faktiskt så dåligt att jag i förrgår tog en sömntablett för första gången på flera månader. Jag hade nog behövt en i går kväll också men jag är rädd att jag ska börja med dem regelbundet igen så i natt satt jag upp till sent innan jag somnade.knut_knutsson

I gårkväll hände också nåt konstigt, jag fick en sorts ångestattack som jag inte fått innan. Hjärtat bara rusade hejvilt, det kändes som att det skulle studsa ut ur bröstet på mig. När jag samlade ihop mig och satte mig och tittade på Antikrundan så försvann det.

Jag visar inga bilder på dagens utstyrsel som gick i lila men jag kan inte låta bli att ta med en bild på hur jag såg ut igår. Snyggt eller hur?johan_appelknyckarbyxor_vaskaAvslutningsvis några stämningsbilder från i förmiddags. Våren kämpar på och ger sig inte!snodroppar_20170224farhus_20170224vy_ravinge_20170224

Var vänlig följ och gilla: