I förmiddags var hustrun och jag ute och körde med Pirana men turen blev betydligt kortare än beräknat. När vi kört ungefär 400 meter in på en grusväg så blev Pirana skrämd av nåt i buskarna på vänster sida av vägen. Jag vet inte om det var en fågel, en kanin eller bara vinden men resultatet blev i varje fall att hon kastade sig åt höger. Tyvärr hände det här på det ställe på rundan där vägen är som smalast, och där nivåskillnaden ner till åkern vid sidan om vägen som högst (1,5 meter), språnget fick både Pirana och vagnen att fara nerför vägslänten. Vagnen tippade åt höger så att både hustrun och jag for ur men den hamnade sen på rätt köl men då hade en av skaklarna hamnat över Piranas rygg vilket fick henne att studsar omkring, förmodligen av både smärta och rädsla. När jag kom på fötter så var min fru redan uppe och hon höll i den ena av tömmarna så Pirana for runt i en cirkel. Jag fick fatt i huvudlaget och då lugnade Pirana sig men hustrun som var kvar bakom häst och vagn orkade inte lyfta vagnen så att skackeln kunde komma rätt. Vi måste därför byta plats och jag får till slut ordning på vagnen.

Vi kopplade loss Pirana, som nu var helt lugn och mest ville beta. Jag drog upp vagnen på vägen och för att visa Pirana att stället hon blev skrämd på inte är farligt så ledde hustrun Pirana fram och tillbaka förbi ”olycksplatsen”.

Jag rullade hem vagnen medan hustrun ledde Pirana. Väl hemma igen så kopplade vi på vår gamla vagn och körde en sväng enligt devisen ”har man åkt av så ska man upp i sadeln igen så fort som möjligt”.

Skademässigt så kan vårt äventyr summeras med en böjd skackel, skrapsår (av skackeln) på Piranas rygg, hustrun har ont i ena handen och ena foten, själv har jag lite ont i ett pekfinger och i höger skuldra. På det stora hela har vi klarat oss bra, det kunde gått mycket värre. Det som känns mest läskigt med hela incidenten är att yngsta sonen egentligen skulle ha åkt med, han ändrade sig i sista sekunden och stannade hemma med brorsan.

Efter det inträffade så känner nog både jag och hustrun oss lite mindre trygga kring körningen med Pirana, särskilt när det gäller att ha barnen med. Fast nåt totalförbud för ungarna att åka med tror jag inte att det här kommer resultera i.

Var vänlig följ och gilla: