Som framgick av mitt förra inlägg så har vi köpt en ny röjsåg. Den gamla startade inte längre och när vi tog den till verkstaden så sa de att den var så gammal att det inte gick att få tag på reservdelar (behövde en ny förgasare). Den gamla röjsågen har dock hängt med ett tag, den var det första maskinredskap som vi köpte till gården 2003. Vi skaffade den redan innan vi egentligen fått tillträde hit men de förra ägarna lät oss börja röja i hagarna och ersätta de gamla taggtrådsstaketen med eltråd innan vi flyttade in.

Hursomhelst så köpte vi en ny röjsåg för nån vecka sen och i måndags så försökte vi starta den. Det gick dock inte, den vägrade att tända. Vi drog och drog i snöret men ingenting hände. Vi lät den ligga nån timme för att ”mogna” (så bensinen skulle ta sig ut i alla slangar och vrår – det var ju allra första gången den startades) men det hjälpte inte. Irriterade la vi den åt sidan och sa att vi skulle ringa butiken där vi köpt den och fråga om det krävs nåt särskilt trick första gången man startar. Samtalet blev dock inte av och i går morse gav jag mig på röjsågen igen och då startade den på första försöket. Den behövde bara lite tid på sig! Senare under dan drog hustrun på sig stövlar och hjälm och röjde nässlor och buskar med sågen. Enligt henne gick den som hejsan!

Som framgått av bloggen så har vi kört en hel del med Hia i sommar och för att lyfta körningen lite så har hustrun tagit hjälp av en instruktör. I förmiddags hade de det första passet, tömkörning, och både häst och kusk fick jobba ordentligt.I eftermiddags åkte jag och hustrun in till Halmstad och gjorde några ärenden. Vädret var sådär mitt-emellan, varken varmt eller kallt, så jag velade lite mellan långbyxor eller shorts. Till slut så blev det short och en stickad tröja – det är vad 13-åringen brukar kalla min golfutstyrsel. Lite ser jag kanske ut som en golfare fast jag har farfars gamla käpp som klubba. Närmare att bli en golfare än så kommer jag nog inte.

Var vänlig följ och gilla: