Nu har regnet äntligen kommit – i fredags och igår kväll hade vi rejäla åskskurar och igår följdes åskan av ett mer stillsamt regn som hängde i hela kvällen. Det har även regnat i natt och idag så nu hoppas jag att vi börjar komma upp i regnvolymer som gör skillnad för grödorna.

 

Under åskskurarna så höll sig Sigge lugn medan Betty blev märkbart orolig. Jag satte mig med båda hundarna i kökssoffan men när det small nära oss så hoppade Betty ner och la sig under köksbordet. Hon har inte varit åskrädd tidigare men nu var hon verkligen det.

 

Igår eftermiddag så åkte jag bort och fotade det lila fältet (luddvicker och vete) igen eftersom jag inte var nöjd med de första bilderna. Jag vet inte om den andra omgången blev så mycket bättre men nedan är de två bästa fotona från andra omgången (klickbara).På vägen hem fotade jag en vallmo som jag sprang förbi i går förmiddags, då var den hel men till eftermiddagen hade den tappat alla kronblad utom ett. Medan jag var ute och sprang i förmiddags så var hustrun och barnen i väg och plockade jordgubbar på självplocket utanför byn (Stora Berg). Delar av det plockade använde hustrun när hon sen gjorde en rabarber och jordgubbspaj.

 

På hundkursen vi går med Sigge har de föreslagit att vi ska ha en nossele på honom när vi tränar här hemma. Vi införskaffade en men Sigge gillar den inte så nu handlar det bara om att få honom att vänja sig vid den. Ibland när han har den på så lägger han sig bara ner i protest och vill inte samarbeta alls, under morgonens promenad hände det flera gånger. Under den del av promenaden som skedde utan nosgrimma fick han sen ett rejält spel – studsade och for som en stolle.Han protesterade även mot nosselen när vi var inne med honom i Halmstad i eftermiddags. Vi behöver träna honom mer socialt så vi åkte in och promenerade en sväng i Norre katts park. Sigge skötte sig jättebra men nosselen gillar han inte nu heller, med stor regelbundenhet tvärstannade han och satte sig ner, ibland följt av att han la sig ner en stund innan han gick vidare. Det var folk i parken även om de inte syns på fotona så det blev bra social träning.

 

Min mobil har hotat med att lägga av länge så nu har jag införskaffat en ny, en Samsung Galaxy av en mer obskyr variant som funnits ett bra tag och därför var billig. Jag ville ha samma tryck på telefonfodralet som på den gamla, d.v.s. ön Irland som en irländsk flagga. Efter mycket letande hittade jag ett ställe (i Storbritannien, inget i Sverige) som hade ett fodral som passade min telefon och som kunde trycka den bilden på det. De hade dock bara fodralet i vit framsida men det fick duga, jag ville ha det trycket. Som synes av bilden är den nya telefonen mycket större än den gamla men det tror jag är en generell trend att mobilerna växer, telefoner verkar bli mer av multimedia-apparater och allt mindre verktyg för verbal kommunikation.Till sist några backsvalor och en sotmätare. Den senare är skitsvår att fota för den sätter sig nästan aldrig på nåt, fladdrar bara runt.

Var vänlig följ och gilla: