Det är fantastiskt vad lite, eller ganska mycket, sömn kan göra. Jag nämnde det inte i bloggen i söndags men jag var i dålig form då (trött, yrslig och illamående) och hade varit seg i flera dagar innan, löpningen hade också gått riktigt tungt. På söndag förmiddag så sov jag 1,5 timmar på soffan och trots det så gick jag och la mig vid 19.30 på kvällen och sov elva timmar för att sen vakna som en ny människa. Gårdagens löpning gick oerhört mycket lättare än helgens.

 

Ända sen backsvalorna anlände så har jag försökt fota dem men när jag närmar mig så håller de sig borta. Jag har nu testat att köra fram i bil och det funkar mycket bättre, sitter jag i bilen så flyger de till och från bona helt obrydda av mig. Med en snabbare kamera och ett bättre objektiv skulle jag kunna ta fantastiska bilder på backsvalorna men som det nu är blir de fortfarande oskarpa trots att jag är ganska nära. Backsvalorna blir större om ni klickar på fotona.Nåt annat som jag fotat de senaste dagarna är ”vår” igelkott, sen regnet kom så har den varit väldigt aktiv och därmed fastnat på bild ett antal gånger.Igår började 16-åringen sitt första sommarjobb – det är på Gudmundsgårdens gårdsbutik och han ägnar sig åt att paketera kött och charkvaror dagarna i ända. Måhända lite tradigt men det ger pengar och studiemotivation, båda bra saker att ha. Gudmundsgården ligger utanför Slöinge så han har tio kilometer till jobbet och även om jag skjutsat honom de första dagarna så är planen att han ska cykla till jobbet. En elcykel hade varit bra men tyvärr tillåter inte vår ekonomi en sån investering. Ekonomin är lite tajt nu så till och med en begagnad el-hoj ligger utanför vår budget.

 

Igår var hustrun och jag på kurs med Sigge igen. Vi var på Skrea strand i Falkenberg så det blev mycket sand men även lite bad. Halvdant bad i varje fall, varken Sigge eller jag doppade oss. Sigge vill inte gå i djupare än att vattnet når honom till bröstet. Han ser lugn ut på fotot men innan det togs så studsade han runt en hel massa vilket syns för jag är ganska blöt.

 

Till sist en bild på Sigge när han skrämmer ett gäng kalvar och sen några bilder när jag poserar i det lila fältet. Fjortonåringen höll i kameran. Jag vet att man inte ska gå ut i växande gröda men eftersom jag känner lantbrukarna som odlar marken är jag rätt säker på att de är okej med att jag gick 1,5 meter in i grödan. Både jag och Sigge blir större om ni klickar på bilderna.

Var vänlig följ och gilla: