Vi har haft en blåsig helg vilket gjort att det inte varit så kul att vara ute, å andra sidan så har vinden gjort att blöta åkrar torkat upp så att vårbruket har kunnat inledas. Idag såg jag att några grannar körde skit och att en annan redan varit ute och sått åkerböna.

 

Apropå grannar så bor det tydligen en shaman i bygden. När jag var ute och körde (strax hitom Harplinge) idag så såg jag den här skylten…. Jag letade rätt på virrpannan på Instagram och såg att hon höll sig med bland annat magiska kristaller och tarot-kort men även vanlig ekoodling (KRAV) av bär. Det senare tycker jag är bra medan det förra bara är snurrigt. Man kan tycka att det inte finns några problem om hon som driver verksamheten flummar runt lite med likasinnade men om man läser på hennes hemsida så står där:

Shamansk Healing är en transformerande energibehandling.

Det är en djupverkande healing som transformerar tung energi, frigör blockeringar som hindrar ett fritt flöde i kroppen. Shamansk healing behandling kan hjälpa till med att hela själsliga sår, traumatiska upplevelser, frigöra känslomässiga blockeringar som kan ge symtom som stress, ångest, depression mm.

Obs! Du bör inte äta antidepressiva mediciner.

1 session shamansk healing 60 min kostar 1150kr

 

Det tycker jag låter som om hon bedriver nån slags medicinsk verksamhet där hon påstår sig kunna bota viss psykisk ohälsa. Hon vänder sig till svaga och utsatta, i många fall desperata, människor och försöker slå mynt av deras lidande. Jag tycker hon sysslar med kvacksalveri! Tyvärr kan hon inte åtalas med gällande lagstiftning eftersom den bara reglerar cancer, diabetes, epilepsi, problem under graviditet och anmälningspliktiga sjukdomar. Jag vet att det förekommer en diskussion om att även inkludera psykisk ohälsa i listan på sjukdomar som man måste vara legitimerad sjukvårdspersonal för att få ägna sig åt. Förhoppningsvis så måste hon upphöra med sin verksamhet framöver.

 

Jag har börjat jobba med brännet jag fick hem förra veckan. Har kapat upp lite och börjat klyva det, det går långsamt men det går framåt. Nån annan som jobbat fysiskt är yngsta sonen som firade sin 15:e födelsedag idag genom att sätta pers i bänkpress – 77,5 kg. Inte illa jobbat!

 

Idag var jag ute och gjorde några ärenden och på vägen hem stannade jag vid Rävinge kyrka och fotade min utstyrsel, blev några bilder på kyrkan också. Kyrkan började byggas på 1100-talet så den har stått där ett tag. Kyrkan syns ju tydligt hemifrån oss, t.ex. på fotot nedan som jag tog för ungefär en månad sen (klickbart).

Var vänlig följ och gilla: