Igår var jag ute med motorsågen igen, kapade upp de sista två träden som vinden välte i höstas. Båda var rotvältor men bara en stängde sig själv (se nedan) så den andra får vi ta med traktor när vi kör ut brännet. På det stora hela gick sågandet bra men när jag var nästan klar så lyckades jag klämma fast sågen rejält. Var tvungen att knata hem och hämta ett brytjärn för att få loss den.

Jag har ju filmat mitt skogsarbete och lagt upp korta klipp på YouTube och av nån anledning är de populära. I vanliga fall får jag vara glad om mina klipp får tvåsiffriga tittarsiffror men gårdagens skogsarbete var uppe i det redan på 14 timmar och det klipp jag la upp för två veckor sen har fler än 500 visningar.

 

Häromkvällen åt vi Shepard´s pie, d.v.s. köttfärs med ett täcke av potatismos och efteråt lät vi Sigge fördiska formen, nåt han väldigt gärna gjorde.Under morgonpromenaden idag så såg Sigge och jag mycket vilt. Två grupper med rådjur, harar och så flög flera gäng med gäss över oss.

Ett tecken på att mitt mående förbättrats de senaste åren är att jag börjat ta en del av pojkarnas utvecklingssamtal i skolan. Tidigare var det alltid hustrun som åkte på dem men nu brukar jag vara tillräckligt pigg för att göra det. Idag var jag i varje fall det när 14-åringen hade sitt. Jag kom till skolan i tweed.

 

Till sist några Sigge-bilder och de första synliga tecknen på att vårblommorna är på gång.

Var vänlig följ och gilla: