Det var riktigt grått och trist ute i går så när jag åkte in till Halmstad så blev det en ganska färgglad utstyrsel för att pigga upp mig. Som synes fick den mig genast på bra humör! 🙂 Orsaken till att jag begav mig till stan var att jag skulle skicka den döda vesslan till SVA i Uppsala och då måste paketet lämnas in på Postnords företagscenter vilket är beläget i Halmstad. När jag ändå var i stan så passade jag på att svänga förbi några secondhandbutiker. På PMU hade de en snygg och modern sommarkavaj från Oscar Jacobson i ett linnetyg från Loro Piana. Jag var lite sugen på att köpa den och sälja den vidare på Ragtime i Göteborg men de ville ha 250 kronor för den (ett bra pris i förhållande till skick och nypris – man fick dessutom med förra ägaren kam…) men det är för mycket pengar för mig. Jag vill inte chansa med de beloppen utifall de på Ragtime av nån anledning inte vill ha kavajen.

 

På Röda Korset (på damavdelningen) hittade jag ett par fantastiska gröna manchesterbyxor (herr) från 70-talet med utsvängda ben. De var i min storlek och eftersom de inte kostade mer än 40 kronor köpte jag dem utan att prova. Väl hemkommen hoppade jag i dem och även om de var lite tajta i midjan så passade de. Det är gott om sömsmån i midjan så jag ska nog lägga ut dem lite. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med de utsvängda benen. Som synes nedan fick jag ihop en 70-talsutstyrsel (nästan bara manchester) som såg okej ut men jag tror inte jag vågar visa mig offentligt i den. Under fotona på de gröna brallorna finns ett foto på mig i liknande byxor (annan färg) taget cirka 1974 – även då i träskor.Bredvid de gröna byxorna hängde en snygg kjol, en sån som jag skulle vilja att hustrun bar nån gång ibland. Jag tror det var rätt storlek och den kostade bara 50 spänn men det är meningslöst att köpa den till henne för hon skulle aldrig använda den.

 

Efter Kupan gick jag vidare till Erikshjälpen där en grön uteväst blev min för 50 kronor. Jag har redan en grön uteväst men den kommer att vara för varm i vår och sommar men då räknar jag med att kunna ha den nya. Jag köpte även några andra saker på Erikshjälpen men de är till ett fotoprojekt jag jobbar på…. Det kommer redovisas i ett senare inlägg.

 

Apropå fotoprojekt så skulle jag vilja ha en utställning i stallet. Jag tar ju massvis med kort på omgivningarna och jag skulle vilja skriva ut de 20-25 bästa bilderna och bjuda in folk i bygden till ett vernissage. De ser ju mig dagligen gå omkring med kameran men de ser aldrig resultaten av mina fotografiska mödor. Det som sätter stopp för vernissageplanerna är mina nerver och pengar. Ska bilderna visas upp måste de skrivas ut i ganska stort format och ramas in och det kostar pengar. Jag skulle kunna försöka sälja fotona som på en riktig utställning men jag tror det skulle bli en förlustaffär. Det hela slutar väl i bästa fall med att jag lägger upp några av fotona i den FB-grupp vi har härute för bortsprungna djur.

 

I eftermiddags gick Sigge och jag i en av grannarnas hagar och då såg vi både snabbfotade saker (rådjur) och sånt som är mer stationärt (stenbord). Hittar man bara rätt placering för bordet så är det perfekt som trädgårdsbord – helt underhållsfritt och det behöver inte plockas in på hösten. Nackdelen är att det står där man ställt det, man flyttar det inte för att fånga kvällssolen.

Var vänlig följ och gilla: