När jag bloggade sist så var jag rätt nedstämd, avloppsstrulet kändes helt hopplöst då ,men i dag kan jag meddela att det löst sig. Det har dessutom löst sig utan sprängning! Det som hände var att vi bestämde oss för att byta avloppsledningen mellan huset och avloppstanken/slamavskiljaren eftersom den var i betong och det är inte lika hållbart som plaströr. När de grävde bort betongröret och la ett i plast så kunde de lägga det röret med lite mindre fall vilket gjorde att vi inte behövde lägga tanken riktigt lika djupt. Det var dock en liten bergsknalle som gjorde att det fattades fem centimeter på djupet för tanken men efter lite bankande med grävmaskinsskopan så sprack knallen sönder och tanken kund läggas på plats och kopplas på vårt avlopp.

Det fungerade visserligen att använda utedasset men det är skönt att ha vattenklosett igen!

Idag så inledde jag arbetet med nästa års ved genom att ge mig ut och gallra lite i skogen. Vi har ett område med mycket björk som växer tätt och det behöver gallras för att det inte ska bli djungel av det hela. De utgallrade träden blir kanonbra ved eftersom de är i en dimension som i princip inte behöver klyvas, det är bara att kapa upp och sen lava. Det kommer dock krävas ytterligare lite jobb innan brännet ligger på vedbacken och är klart att kapas. Jag måste bära eller släpa björkstammarna cirka 50 meter för att kunna lägga dem i en hög som en granne sen kan hämta med en skogsmaskin.

Gallringen gick riktigt bra och jag satte bara sågen i kläm en gång men då satt den å andra sidan rejält.Efter lite jobb med yxan så fick jag dock ner trädet och loss sågen.

Jag jobbade inte enbart när jag var i skogen utan tog också en paus med kaffe och en pipa, båda två smakade riktigt bra efter lite kroppsarbete. Det senaste dygnet har varit väldigt bra – först fick vi ordning på avloppet och sen har jag också orkat inleda arbetet med veden. Fler såna dagar!

Var vänlig följ och gilla: