diskmaskin_borta_20151127Vårt nya kök är inte färdigt ännu men det har ändå tagits i bruk. Rörmokarna har flyttat över vår gamla diskmaskin dit. Vi har inte kört den första maskinen i köket ännu men den är inkopplad och redo att tas i bruk. Som framgår av bilden så är diskmaskinen lite upphöjd, jag tror att det diskmaskin_20151127kommer göra stor skillnad. Vi kommer att spara in många böjda ryggar på den upphöjningen.

När jag ändå är inne på köket så kan jag rapportera att vi har diskuterat golvfärgen med målaren. Hustrun och jag tycker att färgen är lite väl glansig och kornig i strukturen, i vissa vinklar så ser golvet nästan ut som att där ligger en plastmatta som imiterar ett kok_golv_20151127_2trägolv. Målaren säger att intrycket av plastmatta kommer att försvinna efter några månader p.g.a. att rummet används och att temperaturen i det höjs. De enskilda brädorna kommer då också att framträda tydligare.

Nu när vi har häst igen så har det blivit delvis ändrade rutiner här hemma. Jag går fortfarande upp tidigt men vid 05.30 så går jag ut och ger hästarna lite frukost, en timme senare så släpper vi ut dem i hastar_farhushagen_20151127hagen. Just nu går de i det vi kallar ”vinterhagen” eller ”fårhushagen”, det är en bra hage, varierad och med gott om vindskydd.

Innan hästarna tas in igen så ska det ju också mockas. Tidigare när vi har haft häst så har min fru skött det mesta av mockningen (hon tycker att jag är lite för slarvig) men den här veckan så mockning_20151127har jag mockat de flesta av dagarna. Är det bara en box så tycker jag mest att det är ett trevligt inslag i vardagsrutinen.

Under dagen så har vi haft fortsatt strul med internet, varit bortkopplade en stor del av tiden. Jag felsökte datorn, igen, men idag så fick jag ett felmeddelande som jag inte fått tidigare. Jag förstod inte meddelandet men jag vidarebefordrade det till vår felmeddelande_20151127_ainternetleverantör. Det faktum att internet strular telereparator_20151127gjorde det dock svårt att skicka. Vi var dock tillräckligt uppkopplade under eftermiddagen för att meddelandet skulle hinna skickas. Strax efter att jag fått iväg felmeddelandet så dök det upp en telereparatör här. Han klättrade upp i stolpen och han sa att han kunde mäta upp att det var fukt i ledningen, nånstans….. Han verkade väldigt uppgiven om vad han skulle kunna göra åt det. Vi har dock haft kontakt med nätet sen dess så han gjorde nåt rätt.

Den sena eftermiddagen blev en riktig pärs. Sonen spelade klarinett och jag brukar alltid kunna stressa upp mig under de besöken i Halmstad. Idag blev det värre än vanligt men inte beroende på sonen, eller kulturskolan. Medan 9-åringen spelade sågq_november_2015_2 var jag på biblioteket och sen till Konsum på Gamletull och under de två besöken så körde det ihop sig.

Det började redan på bibblan när jag skulle låna novembernumret av GQ. När jag skulle registrera lånet i låneautomaten så sa den att det inte gick och bad mig kontakta personalen. Bibliotekarien sa att jag inte fick låna tidskriften eftersom det var det senaste numret och det lånade de inte ut. Jag berättade då för henne att decembernumret fanns i GQ-hyllan. Hon berättade då för mig att decembernumret inte kommit än eftersom det inte syntes på hennes dataskärm (som hon pedagogiskt vred mot mig så att jag kunde se gq_december_2015att tidskriften saknades). Jag orkade inte tjafsa med henne utan bad henne bara att vänta och gick sen och hämtade GQ:s nummer för december 2015. Det tog ett tag för henne att acceptera att numret faktiskt existerade, trots att hon höll det i handen. Hon kunde nämligen fortfarande inte hitta det i datorn, det är det där med kartan och verkligheten. Till slut gav hon i varje fall med sig och ”låste upp” novembernumret för utlåning så att jag skulle kunna registrera det i låneautomaten.

På väg till automaten så stötte jag ihop med en som jag känner och vi började prata och då glömde jag bort att jag skulle låna GQ. shop_express_150Så när det var färdigpratat gick jag ut från biblioteket men då tjöt larmet. Suck! In igen och låna tidskriften.

Jag är inte van att handla på Konsum på Gamletull så det tog lite tid innan jag hittade (nästan) allt som stod på handlarlappen. Lappen till trots så fick jag inte med mig allt jag skulle ha, det blev bara gröna paprikor och inte gröna och röda. För att kapa kön till kassan så gick jag till snabbkassan ”Shop express” men det blev ”Shop with stress” eftersom datorn hängde sig (oklart om det berodde på mig eller på en bugg). Jag fick inte ordning på självbetjäningen utan fick be om hjälp i en av kassorna. Till slut kunde jag lämna Konsum, tyngd av kassar och stress.

tryckventil_aVäl hemkommen så blev kvällsmaten, hästarna, tända i pannan och lägga 9-åringen bara saker som var i vägen för min stresshantering genom bloggen. Till slut låg sonen i sängen och hustrun hade åkt iväg på dans och jag kunde sätta mig och blogga. Hade jag inte haft musik på så hade man kunnat höra min mentala övertrycksventil sakta släppa ut den stress som jag byggt upp under eftermiddagen och kvällen.

Var vänlig följ och gilla: