Jag är väldigt dålig på att simma. Inte så att jag inte kan simma, det kan jag, det går bara oerhört långsamt och mitt läge i vattnet är mer vertikalt än horisontellt. Det är lite som om jag trampar vatten framåt. Dessutom ser jag inget när jag simmar, glasögon och vatten är ingen bra kombination.

I morse var i varje fall hela familjen på Getingebadetgetingebadet en stund. Min fru träningssimmade och jag plaskade med femåringen i den grundare bassängen. Jag doppade mig inte ens, vatten är inte en naturlig miljö för mig. Det var likadant i Finland, de andra badade men jag satt på stranden och tittade på. Jag var i och doppade mig en gång men det är nog årets enda bad i havet (den är risk för att vi hamnar på Getingebadet igen under semestern).

Innan vi åkte och badade så hade jag i varje fall hunnit träna. Jag stack ut och sprang vid 8 och sen slog jag lite på säcken och avslutade med min sjukgymnastik för vänsterarmen. Efter badet så lavade jag lite ved men då hade det börjat bli lite för varmt för att det skulle vara behagligt att vara ute och arbeta fysiskt. Veden torkar dock bra.

I går kunde jag stryka en sak på min ”att göra lista”. Ungarnas studsmattastudsmatta_a blev äntligen uppsatt. Femåringen har studsat på den både i går och idag. Den hinner stå där några månader innan höststormarna gör att vi får plocka ner den. Förra hösten försökte en av grannarna att förankra sin studsmatta innan en av stormarna men det räckte inte. När det blåst färdigt så fick de plocka ner den ur ett av äppelträden.

I går var vi in till Halmstad för att titta på grillar. Den vi har håller på att ge upp.grill_2_raddig_a Det fanns många väldigt billiga grillar och många väldigt dyra men inte särskilt många däremellan (och det är nåt sånt vi är ute efter). Vi ska titta på några ställen till för vi behöver verkligen en ny grill.

Vi hann också med ett besök på Erikshjälpens second-handbutik. De brukar inte ha några kläder som jag gillar men i går hittade jag en snygg skjorta från T.M. Lewin Den hade dubbelmanschett och jag vill gärna ha fler såna skjortor. Tyvärr var den för stor. Inte ens jag, som gillar mina skjortor stora och luftiga, kunde få det till att den passade mig.

Det fanns också en snygg brun kavaj med ett diskret blått rutmönster som fångade mitt intresse. Kavajen var från Oscar Jacobson och var sydd i tyg från Loro Pianaloro_piana_logga_a så det var bra kvalitet. Även om kavajen passade mig så tänkte jag att jag skulle försöka sälja den i Göteborg. Ända tills min fru upptäckte en fläck på den. Fläcken förklarade säkert priset men den gjorde också kavajen osäljbar i Göteborg. Efter lite funderande så insåg jag att även jag blivit så kinkig att jag inte kunde tänka mig att ha kavajen, trots att fläcken var ganska liten. Sån har jag blivit, får nåt år sen hade jag inte brytt mig.

Jag köpte i varje fall en film på Erikshjälpen, ”Larry Crownelarry_crowne_a med Julia Roberts och Tom Hanks. Det är en romantisk komedi och vi såg den i går kväll. Filmen var kanske inte ett cineastiskt mästerverk men som avkoppling en varm sommarkväll när man har semester så fyllde den sin funktion. På så sätt var den oerhört mycket bättre än Mike Leighs ”Livet leker” som vi såg i förrgår.

Jag vaknade inte med oro i morse men jag hade svårt att somna i går kväll (låg vaken till efter 01) och jag känner av att jag sovit för lite. Trött och seg i kroppen, och grinigjohan_grinig_solhatt. Det är som med illamåendet, jag får försöka att inte låtsas om det så kanske det försvinner.

Var vänlig följ och gilla: