Jag skrev häromdan att en nyklippt gräsmatta gör mig glad, nåt annat som också gör mig glad är att se hastar_far_skalgropshagen_20160507hästarna och fåren beta i Skålgropshagen. Den hagen betades inte alls förra året och den har betats sparsamt åren dessförinnan och följaktligen har den skalgrop_hagenbörjat växa igen. I hagen finns skålgropar från bronsåldern, det innebär att det är dokumenterat att den här marken brukats i kanske mer än 3000 år. Jag känner ett ansvar att fortsätta bruka marken, jag vill inte vara den som lät hagen växa igen och bli skog. Jag vet inte hur det såg ut här på bronsåldern men jag utgår ifrån att man valde att göra skålgroparna högst upp på en klipphäll för att området var öppet och synligt för många. Så vill jag att det ska förbli.studsmatta_volt

Idag har jag haft en riktigt lugn dag och inte gjort mycket. Hustrun och barnen är på Liseberg med Getinge bowlingklubb och svärföräldrarna som är på besök är iväg på en utflykt på egen hand. Jag har lyckats njuta av friden och av att inte göra nåt särskilt. Innan helgen hade jag två ”måsten”, det ena var att sätta upp ungarnas studsmatta och det andra att sota värmepannan. I går fick jag upp studsmattan (ungarna var snabbt uppe på den) men när det gäller pannan så vägrar jag vara inomhus och fixa med en askig och sotig värmepanna när vädret är så här. Pannan får faktiskt vänta tills det regnar.

Jag har inte varit helt sysslolös idag, jag har bland annat tvättat ett fönster. fonster_tvatt_johanSen vi i samband med köksrenoveringen flyttade skrivbordet och datorn till dess nuvarande placering så har jag haft en fin västlig vy när jag sitter vid datorn. Vyn inkluderar också en vägg med tillhörande takfot. Under våren har två gråsparvar börjat häcka under taket utanför kontorsfönstret. Det har blivit en hel del bilder på fåglarna, varav en del (en bråkdel) har hamnat på bloggen. Eftersom fönstret jag fotar genom vetter västerut så har det blivit ganska smutsigt av vinterstormarna, faktiskt så smutsigt att det har påverkat kvalitén på fotografierna. Idag så tvättade jag därför fönstret. Ja, inte hela, det blev utsidan och halva insidan (den jag kom åt) men inte insidan på glasen. Även om fönstret inte är att betrakta som helt rena så blev det dock en klar förbättring. Nu väntar jag bara på gråsparvarna!

Var vänlig följ och gilla: