kajor_flera_flygerUnder dagens promenad blev det återigen flera foton på flygande fåglar, både kajor och en okänd andfågel. Änderna kom svischande över åkrarna på ganska låg höjd, de kändes inte alls som ett naturligt inslag i landskapet men de håller väl till i nån märgelhåla i närheten.

 

 

andfagel_flygande

Innan jag gick på promenaden i morse så släppte jag hästarna på bete och som vanligt hade jag kameran med mig, idag fick jag användning för den. När jag stod och njöt av morgonen så kom det en hare skuttande och den kom ganska nära innan den upptäckte mig och vände. Dagens naturfotograferande omfattar även svalor och blommande körsbär.hare_20160506_1hare_20160506_2hare_20160506_3svalor_20160506_1korsbar_blommar_20160506Dagen fotoskörd innefattar också en lite konstnärlig bild på två kajor i ett hamlat träd och en på utsikten över Rävinge från Rydsåsen.kajor_hamlat_tradutsikt_ravinge_rydsasenAtt det blivit mycket naturbilder på bloggen den sista tiden beror på att naturen är så fantastisk just nu. April och maj är årets två bästa månader, allt är vacker och på gång – det är som att hela tillvaron är fylld av förväntningar och planer och ännu existerar ingen besvikelse över att allt inte blev gjort. Våren enligt Johan.

Pojkarna njuter av solskenet och värmen. I förmiddags hade de vattenkrig och det var en fröjd att se dem jaga varandra med sina vattengevär. Vapnens bristande räckvidd gjorde att det blev mycket närstrid.vattenkrig_20160506Nåt annat som hör solen och värmen till är grillen så i dag plockade vi fram den för första gången i år. Bortsett från att grillat är gott så kan grillningen innebära lite mindfulness för mig, när jag står där och passar köttet och bara njuter av stillheten och skönheten runt omkring mig.johan_grillar

hockey_vm_2016Nåt som inte hör solen och värmen till är ishockey. Helpuckat att starta hockey-VM den sjätte maj. Lika puckat är det att låta Putinregimen få ännu ett stort internationellt arrangemang.

Var vänlig följ och gilla: