Solen har vräkt ner från en molnfri himmel idag! sol_vraker_ner_tradDet har inte riktigt varit sommartemperaturer men ändock sommarkänsla. Jag har ägnat en stor del av dagen åt att klippa gräset, en ganska stor del av tiden var förberedande bortkrattning avgrasmatta_klippt_20160505 fjolårslöv och pinnar. Vissa människor blir glada av en prunkande trädgård, jag blir glad av en nyklippt gräsmatta.

På eftermiddagen så gick jag en promenad med kajor_20160505kameran. Jag klarade nästan att gå hela rundan utan att fotografera en fågel som lyfter men på slutet blev det för svårt. Tyvärr blev dagens bild inte så bra. Jag vet inte vad det är med mig och fåglar som får luft under vingarna? Det är svårt att fotografera men det kan bli spännande bilder. faglar_akerJag fotade också två okända fåglar på en åker. Jag kunde inte se vad det var för art så jag tog ett kort med förhoppningen att kunna artbestämma framför datorn. Bilden blev dock för oskarp för att vara till nån hjälp. Det går inte att se fåglarnas storleken på fotot men de var större än änder och de gick mer upprätt.

Efter promenaden så slog jag lite på säcken i fårhuset. Jag tog med mig kameran dit bara utifall det skulle dyka upp nåt spännande att fota. När jag stod och lindade händerna så såg jag hur en av tackorna använde sig av en stängseltråd för att klia sig på ryggen, det blev en bild. I vanliga fall har fåren en väldig respekt för stänget men i just den här tråden går ingen el eftersom den bara går runt gödselplattan vid fårhuset.far_kliar_sig_staket

Var vänlig följ och gilla: