För ett tag sen köpte jag tre västar på Ebay och de har levererats nu. vast_3_ebayFast egentligen är det inte tre utan fem västar eftersom två av dem går att vända ut och in och ändå ha som väst. När jag provade västarna så visade det sig att en av dubbelvästarna var för liten för mig. Jag skulle kunna sätta en kil i ryggen men den är ändå för kort, magen putar ut mellan vast_dubbel_rutigvästen och byxlinningen – inte snyggt. Jag ska försöka sälja västen på Ragtime i Göteborg till hösten och skulle det inte gå så gör jag ingen stor ekonomisk förlust, jag betalde £4 för den. Jag skulle visserligen kunna lämna tillbaka västen men frakten skulle kosta mer än vad jag betalat för västen. Den fraktkostnad som jag betalade vast_dubbel_badaför alla tre västarna blev förhållandevis låg eftersom jag köpte alla västarna av samma säljare, det blev bara ett paket och västarna väger inte så mycket.

De två (eller tre beroende på hur man räknar) västar som jag kan ha vast_brun_ebayfyller en del västhål i min garderob. Jag har länge velat ha en ljus rutig ylleväst, dess grönbruna baksida är också snygg. Den andra västen som jag behåller är brun och jag har bara gråbruna sen tidigare.

Idag började jag också fålla byxornakostym_linne_rutig_langa_ben på min nya rutiga linnekostym. Byxbenen var alldeles för långa så det första jag gjorde var att klippa av en dryg decimeter från varje byxben. Det känns alltid läskigt att klippa i ett plagg på det sättet, när det väl kostym_linne_rutig_langa_ben_klippär klippt så går det ju inte att ångra sig. Jag hade kunnat klippa bort mer men jag valde att lämna gott om tyg bara för att vara säker på att jag inte tog bort för mycket. kostym_linne_rutig_langa_ben_monsterpassningJag vek upp och nålade byxbenen men jag hade svårt att få både längd och mönsterpassning att stämma men till slut gick det. Av bitarna som jag klippte bort tänkte jag göra en bröstnäsduk.

lamm_pa_rymmen_1Även i dag tog jag en promenad på morgonen och på samma plats där jag i går stötte på två förvirrade rådjur så stötte jag idag på två förvirrade lamm. De hade gått igenom staketet och hade svårt att hitta tillbaka till mamma. lamm_pa_rymmen_2Jag ringde fårägaren men hon sa att de ofta gör så och de brukar alltid hitta tillbaka efter en stund. Hon skulle dock titta till dem under förmiddagen.lamm_pa_rymmen_3

gullregn_blomUnder promenaden så fotade jag blommor som blommar, det blev bl.a. forsythia, körsbär, korsbar_blomoch faktiskt även raps. Ett av rapsfälten jag gick förbi har börjat gulna och det dröjer nog inte länge innan det står i full blom.raps_20160504

raps_20160504_faltUnder eftermiddagen så var jag och hälsade på en kompis i Kungsbacka. Det var väldigt trevligt att ko_e6_20160504 träffa henne igen men resan hem blev en mardröm. Det var stopp på E6 i höjd med Tvååker och efter att ha kökört ett tag, trixat lite mellan filer och kört på vägrenen lyckades jag ta mig av motorvägen i koer_varberg_1Himle. Tanken var att ta mig hem på småvägar och det lyckades jag med men inte förrän jag kört vilse flera gånger, stress och taskigt lokalsinne är en dålig kombination. Mina småvägar slutade i nya köer (åt alla håll verkade det som) och tog mycket längre tid än det hade tagit om jag stannat i kön på E6. När jag satt fast i kön så var jag dockkoer_varberg_2 superstressad av att det var jag som skulle hämta ungarna på fritids. Hustrun kunde inte ta ungarna eftersom hon satt fast i samma bilkö, i en annan bil några hundra meter från mig…..

Jag ritade in en del av mina irrfäder på en karta, allihopa ryms inte på ett kartblad. Den röda pilen markerar hur jag borde ha kört, den svarta hur jag faktiskt körde.karta_himle_vilse_inritad

Det enda positiva med eftermiddagens omvägar var väl att jag i varje fall inte fick soppatorsk. När jag svängde in på gårdsplanen här hemma så lyste varningslampan för dieseln.varningslampa_bransle

Var vänlig följ och gilla: