Idag var det skolstart för båda killarna. skolvaskorMinstingen börjar skolan på riktigt nu, klass 1, vi får se om han tycker att det är nån skillnad mot förskoleklassen.

De verkar ha haft det rörigt när det gäller lärare på Getingeskolan, sjuåringens lärare berättade att hon först i torsdagseftermiddag fick besked om att hon skulle ha hand om klassen. Hon är egentligen pensionerad men hoppade in för att det är en sån brist på lärare. Jag antar att det innebär att skolan letar efter en lite långsiktigare lösning, en pensionär kan ju knappast vara sonens klasslärare de kommande läsåren.

När jag i eftermiddags kom till fritids för att hämta upp killarna så visade det sig att fritids till stor del var bemannat med seniora medborgare. Den ordinarie fritidspersonalen har blivit uppgraderade till lärare och skolan har lyckats ragga tag i pensionerad personal. Nåt är väldigt fel med skolan när det blir så här. Tyvärr tror jag inte att Getingeskolan är unik, varken i Halmstad kommun eller i landet som stort.

Nioåringens första skoldag var också speciell, han började på en ny skola idag, Plönninge i Harplinge. De bussar dit 4:or och 5:or eftersom de ska renovera delar av Getingeskolan. plonninge_flygfotoDet blir lite extra bussåkning för sonen men jag tror att han kommer att få det väldigt bra i Harplinge. Jag tro att skolmiljön där, både invändigt och utvändigt, är bättre än i Getinge. Sonen fick också egen husnyckel idag, på tisdagar så kommer han hem strax innan hustrun så då behöver han kunna låsa upp ytterdörren. Det känns lite konstigt att jag har ett barn som är stort nog att ha egen nyckel. Tiden går fort när man har roligt…. 🙂

Idag hade jag en kavaj som jag gillar men som det av någon anledning inte blir av att jag har så ofta. Jag tycker det är lite svårt att matcha den men dagens utstyrsel blev helt ok. Som ni ser så har jag världens bästa sko på fötterna, Dr Martens!johan_kavaj_rod_tiger_dr_martens

Var vänlig följ och gilla: