I går kom kallelsen till pricktestet på Hudmottagning. Det var ett skrivfel i kallelsen via mejl. Jag fick en tid den 5/9 inte den 9/5 som det stod i mejlet. Den kommande månaden kommer att innehålla (alltför) många läkarbesök.keep_calm_doctor_a I morgon ska jag göra en ultraljudsundersökning av hjärtat, i slutet av augusti ska jag träffa min läkare på psyk och i början på september är det både pricktest och kranskärlsröntgen. Den sistnämnda undersökningen fasar jag för, särskilt om de måste gå in i ljumsken och inte i handleden.

Jag har inte varit så här bra tränad på mer än tio år och ändå känns det som om jag håller på att falla samman fysiskt. Det har varit för många fysiska åkommor i år, armfrakturer, allergiutslag, sår som inte vill läka, magkatarr och hjärtproblem. När det känns som om kroppen krackelerar så tar mitt psyke mycket stryk.

I går kväll roade jag och yngsta sonen oss med visassociationer. Det hela började med att jag lyssnade på Olle Adolphsonsolle_adolphson_a tolkningar av Taube när jag klippte gräset. Det fick mig att tänka på ”Det gåtfulla folket” som jag letade upp på YouTube när jag kom in. När femåringen hörde den så frågade han efter sången om myran, d.v.s. ”Balladen om den kaxiga myran”. Då var vi inne på djur och hamnade snart på ”Okända djur”, tillbaka hos Olle Adolphson (och Beppe Wolgers).beppe_w_a

Glöm inte att det är Hiroshimadagen idag. Den sjätte augusti 1945 släppte USA ”Little Boy” över Hiroshima.hiroshima_a

En händelse av mindre global vikt (men väl så viktig för mig) är att jag totalvägrade första gången den sjätte augusti 1990. Ungefär ett år efter att jag blivit Regementsmästare i terränglöpning på A1 i Linköping. Så kan det bli.

Var vänlig följ och gilla: