Sotaren var här idag, inte för en sotning utan för en brandsäkerhetskontroll och det är alltid ovisst. De brukar ha åsikter på saker de tidigare godkänt och så skedde även idag, bättre stege på taket behövs eftersom han tyckte att ett avsnitt över takpannorna blev lite osäkert på grund av frosten i dag.

Vi har inte bara haft frost här, det har faktiskt snöat både i går och idag. Jag trotsade snön (och den relativa kylan, -1˚) och satt vid en eld med pipan. Med några lager kläder på mig och med hjälp av elden så var det inga som helst problem att hålla värmen. Sid undrade nog vad jag höll på med för han stod och tittade på mig nästan hela tiden jag satt och rökte. Ibland gick han upp på ”kullen” och tittade till tackorna men sen kom han tillbaka till mig.De senaste veckorna har jag tänkt mycket på det ”onaturliga” i min situation, d.v.s. att jag är hemma och får pengar utan att jobba. Jag tror visserligen inte att jag klarar av ett jobb, jag har ju fullt upp med att överleva i den vardag jag befinner mig i, men jag kan ändå inte komma ifrån känslan att min situation är onaturlig. Något som kanske bidragit till mina funderingar är det faktum att två av mina systrar fått nya jobb under hösten och stundtals känner jag mig väldigt avundsjuk på dem, avundsjuk på den där spänningen i att söka ett jobb och den härliga känslan av bekräftelse när man får jobbet. Jag saknar att vara med i den matchen, att någon gång få en yrkesmässig bekräftelse – glada tillrop på YouTube, Facebook och bloggen för händelser i min nuvarande vardag är inte alls samma sak.

Var vänlig följ och gilla: