Vi har haft både varmt och nederbörd här vilket resulterat i att det skjutit upp konstiga ”svampar” ur jorden i hagarna häromkring. Det måste ligga svampmycel i marken som aktiveras under gynnsamma förutsättningar. Nåt annat spännande med ”svamparna” är att de återkommer med en tidscykel av fyra år…

Vi har äntligen enats om ett namn för vår nya familjemedlem – han heter numera Sigge. Igår gjorde jag ett stort misstag i samband med Sigges kvällspromenad. Planen var att han och Betty skulle gå samtidigt, ungarna skulle ta henne. De hade dock bråttom att komma i väg så de gick knappt tio minuter innan mig. Initialt gick jag samma runda som ungarna men det blev snabbt uppenbart att Sigge kunde känna lukten av Betty även om det var en stund sen hon passerade. Han låg verkligen på och drog i kopplet i sin iver att komma ifatt henne. Jag borde ha valt en annan runda för promenaden blev en kamp, både fysiskt och psykiskt. Det fysiska bestod i att jag fick hålla emot en massa och det psykiska bestod i att jag måste hitta på sätt att avleda Sigges uppmärksamhet från Betty och få honom att fokusera på mig. När vi hade kontakt så gick han hur bra som helst. Jag körde också med att tvärstanna när han drog för hårt i kopplet och det funkade så till vida att han vände sig om och sökte kontakt med mig men om jag inte bibehöll kontakten så låg han på och drog när vi började gå igen. Det är dock positivt att han söker kontakt så aktivt som han gör, ingen av våra två tidigare hundar, Betty och Guinness, har gjord det. De är/var väldigt obenägna att söka kontakt med hundföraren på eget bevåg under promenader.

Igår var 13-åringen och jag och klippte gräs hos en granne och som vanligt bjöd han på fika efteråt. Jag borde ha bandat vårt samtal vid kaffet för han berättade en massa om folk som bott i bygden när han var barn och sånt är intressant att veta men det är också svårt att hålla i minnet. Innan fikat så tog jag ett foto som jag blev riktigt nöjd med, en solros som fick besök av en nässelfjäril. Vi tog med oss Betty till grannen och medan vi fikade så ägnade hon sig åt ett tuggben. Det fanns en skuggig plats åt henne men hon ville absolut ligga ute i solen.

Efter att Sigge kom hit så har min löpning havererat, jag har inte sprungit nåt alls. Inte innan idag i varje fall för i eftermiddags kom jag till slut iväg på en 90 minuters- runda (skönt men lite jobbigt). Även om jag inte sprungit den senaste tiden så har jag varit fysiskt aktiv – har gått mycket hundpromenader och så har jag kört ett pass på träningscykeln varje dag. Jag tror att jag måste minska ner lite på löpningen nu när vi har Sigge. Han kräver mycket mer promenader än Betty så om jag kör på som vanligt med springandet så blir det de facto en, inte obetydlig, höjning av träningsvolymen.

Till sist ett stort klagomål på lokalblaskan, Hallandsposten. Vi har en tillfällig digital prenumeration på den över sommaren och jag loggade in på ”Mina sidor” på deras hemsida för att se när prenumerationen upphör för att kunna avsluta den i tid och inte åka på en fullpris-fortsättning. Hallandsposten har dock dolt den informationen, den kan man inte få fram på egen hand utan man måste kontakta kundtjänst för att få reda på det. Det känns verkligen som att de aktivt försöker få en att av misstag fortsätta sin prenumeration. Riktigt dåligt tycker jag.

Var vänlig följ och gilla: