I går eftermiddag så blev det en dubbelfika för mig, först åkte jag in till Halmstad och fikade med min jazzspelande kompis från i fredags och senare på dagen så fikade jag hos vår äldre granne. Det var väldigt trevligt att träffa min gamla klasskamrat och eftersom vi inte haft nån kontakt på drygt 30 år (bortsett från middagen i vintras) så fanns det mycket att prata om. Vi pratade och fikade, jag höll mig dock borta från de söta bakverken och åt en macka istället. Jag skulle ju fika med den äldre grannen och där går det inte an att välja bort sötebröden….

 

Idag åkte jag in till Halmstad för ett snabbt ärende och hemkommen igen så åkte jag till korna och kalvarna som går en bit bort för att få så kallad ”kalvterapi”. Jag fick inte komma så nära men kalvarna är söta även på håll. Jag var där även i går och ger jag dem lite tid så kommer de sluta vara skygga för mig.

 

Klädvalet för turen till Halmstad var enkelt idag – temperaturen låg kring nollan och det kom lite snöflingor. Det blev en tweedkavaj från irländska Magee1866. Nåt lättare än tweed hade varit för tunt.

 

När jag var på väg ut i stallet i morse (6-tiden) så lyckades jag ta årets första anständiga foto på den storspov som jag hört i flera veckor nu. Jag har hört den, och sett den på håll, men inte kommit tillräckligt nära för att fota. ”Anständig” betyder inte bra men det går i varje fall att se att det är en spov på bilden.Till sist några blandade bilder (Sigge hoppar eftersom han fick syn på en hare).

Var vänlig följ och gilla: