Jag bloggar intensivt nu för det känns kreativt och gör mig glad och jag försöker hålla mig så positiv som möjligt nu när hustrun är bortrest. Första natten hon var borta gick bra men natten till idag kunde jag inte slappna av så jag somnade inte förrän vid 02.30 och eftersom jag skulle väcka pojkarna 06.30 blev det inte så många timmars sömn.

Idag har jag varit in till optikern i Halmstad och kollat synen och provat bågar. Det är svårt att välja nya bågar, alla känns konstiga i förhållande till de gamla som jag är van vid. Jag hade tänkt ta med mig några hem och prova men det får man tydligen inte göra hos Smarteyes som är den optiker jag valt. Det blev till att prova i butiken, som tur var kikade jag lite när jag var in och bokade tid för synundersökningen tidigare i veckan. Jag hade också kameran med mig så jag fotade glasögonen så att jag skulle kunna skicka bilderna till hustrun i Danmark.

Jag hade bestämt mig för att köpa två par, ett par i plast som är progressiva, och ett par i metall som är enkelslipade och som jag kan ha som ”jobbeglasögon” när jag tränar eller micklar med nåt här hemma. När jag hittat två par som jag var nästan säker på så bad jag expediten kolla lagerstatus på dem och då visade sig det att plastglasögonen bara fanns i några få exemplar i hela Sverige. Det fanns alltså en betydande risk att de inte skulle vara tillgängliga om jag avvaktade över helgen och hustruns synpunkter innan jag bestämde mig. Jag vågade inte vänta utan bestämde mig på studs för de två par jag hade som favoriter.

Nedan finns tre exemplar av plastglasögonen respektive metallvarianten som jag provade. I båda sorterna så har jag lagt den modell jag slutligen bestämde mig för sist/längst ner. Jag tyckte att det var flera bågar som såg bra ut men de jag valde kändes mest rätt.

PlastMetallVad tycker ni? Valde jag rätt? Att köpa två glasögon, varav ett par progressiva, på ett bräde kostar ju en del men jag fick rabatt på det andra paret och så tänkte jag att det får kosta lite eftersom jag inte köper glasögon så ofta (tio år sen sist).

Jag är mycket nöjd med den utstyrsel jag satte ihop för optikerbesöket. Jag tycker att jag kombinerade olika nyanser av brunt, grått och orange på ett snyggt sätt.

Jag har inte sett ekorrarna på några dagar men idag såg jag en av ungarna springa förbi logporten och sen försvinna in på logen. Jag tror att hela gänget håller till där nu.

Nu när hustrun är bortrest så får jag stå för matlagningen. Igår med benäget bistånd av Betty – efter väl utfört värv fick hon en smakbit.För ett tag sen så köpte jag en begagnad kostym på nätet till 15-åringen (till hans skolavslutning, slutar 9:an). Kostymen har kommit och den satt som en smäck på honom! Med en av mina hattar på huvudet så såg han riktigt bra ut. Det är uppenbart att jag inte längre är coolast i Underlund…… (fotot nedan är klickbart)

Var vänlig följ och gilla: