Det har inträffat nåt konstigt på mina sociala medier. Under några timmar fick jag igår tre förfrågningar från olika företag, två i smyckes- och ett i tatueringsbranschen, om att göra reklam för deras produkter (genom inlägg på sociala medier) i utbyte mot gratis smycken/tatueringsmotiv. I ett meddelande stod det nåt om att jag blivit nämnd i nån ”story” (oklart var) och det verkar ha triggat deras intresse. Jag blev minst sagt förvånad, särskilt när jag tittade närmare på hemsidorna som hänger ihop med företagen – deras reklamfoton indikerar att jag inte på något sätt (utom möjligen genom ringen i näsan) ser ut som deras målgrupp. De har uppenbarligen inte koll på mig trots att de hävdar motsatsen. Nåt skumt är det.Jag blev både nyfiken och superstressad av meddelandena. Jag är inte alls intresserad av att medverka i nåt sånt här men jag undrar varför de kontaktade mig, och tre stycken nästan samtidigt. Jag googlade därför mitt Instagram- och Redditnamn för att se om jag kunde hitta vart jag eventuellt nämnts. Hittade inget omnämnande i text men upptäckte två hemsidor där fotot jag la ut på Reddit fanns med. Tekniskt sett är det ju inte konstigt eftersom det går att både dela och ladda ner fotot men jag är förvånad att nån brytt sig om att lägga upp mig (Bilden är klickbar).

Som alltid när jag inte begriper nåt på Internet så frågade jag 15-åringen (han blev nog lite imponerad över att mitt foto spridits). Hans förklaring var att det finns bottar som plockar material som är populärt på Reddit och lägger upp det på hemsidor och han trodde att det var frågan om nåt sånt. Det förklarar dock inte påståendet om att nån nämnt mig i en ”story”.

Jag har inga planer på att kontakta företagen för nåt samarbete eftersom jag inte bloggar och är på sociala medier av den anledningen. Även om jag varit intresserad så hade jag nog inte kontaktat dem eftersom jag blev superstressad av meddelandena. Jag gick verkligen i spinn och hade jag inte varit ensam med barnen så hade jag tagit medicin mot oron. Jag blir dock så trött och dåsig av den att jag inte vågade, tränade istället och det hjälpte en del men händer liknande saker igen kommer jag allvarligt att överväga att stänga mina konton på Reddit och Instagram. Så viktigt är det inte att få lajks av okända människor att det är värt att bli genomstressad av det.

Kvällarna är fortfarande ljusa när jag går ut och sätter mig med pipan på kvällarna så jag har lockats att börjat ta med kameran. Igår kväll kunde jag dokumentera att bönderna körde skit för fullt och att en koltrast boat i en hålighet i en av kastanjerna. Jag missade dock att knäppa årets första fladdermus som flög förbi. Ljuset var dock inte så bra som jag trodde så kvalitén på bilderna blev därför inget vidare...Under morgonens hundpromenad så såg jag att radion var ute och intervjuade en granne som är lantbrukare. Jag har kollat radions hemsida (P4) men än så länge har de inte lagt ut nåt.I eftermiddags sprang jag ett 2-timmarspass som var som en dröm, jag blev trött men det kändes ändå härligt. Väl hemma så kände jag att jag behövde få i mig nåt så det blev en chokladbit och en mugg kaffe. Båda smakade ljuvligt (även fast kaffet var värmt i micron).

Var vänlig följ och gilla: