mans_zelmerlov_aJag missade Eurovisionfinalen igår (och har undvikit reprisen idag), när sändningen började vid 21 så gick jag och la mig medan barnen och hustrun satt uppe och tittade på spektaklet en stund. Å andra sidan så klev jag upp 06.00 och fick fnula fritt i flera timmar innan nån annan i familjen vaknade. Jag kollade boxningsresultat, fixade med bloggen och började göra om min väst i Donegaltweed.vast_donegal_a Jag sprättade upp den i ryggen för att kunna sy dit en kil så att västen når runt magen på mig utan att strama. Till skillnad mot mitt vanliga arbetssätt när det gäller sömnad så arbetade jag idag riktigt systematiskt och mätte och kritade upp kilen ordentligt.vast_kil_ritad_a Vi får se om det ser lika rakt och prydligt ut när allt kommit på plats. Om nån undrar över brännbollsträt så hade jag det som linjal för att strecken skulle bli raka.

Jag kan inte låta bli att visa upp ett resultat av dagens sömnadsarbete. Jag sprättade ju isär västen i morse, under eftermiddagen så har jag sytt ihop den sprättade kanten på de två västhalvorna. Jag är mycket nöjd med hur nära kanterna jag klarade av att sy, det är inte helt rakt men det ser ändå bra ut tycker jag. Visserligen kommer ingen att seraka_sommar_vast_4_a sömmarna eftersom de hamnar på insidan av västen men jag vet att de är där och det räcker.

Efter morgonens fnul så tog jag under förmiddagen tag i en av de saker som jag ”borde” ha gjort i fredags, nämligen att kolla staketet i en av beteshagarna. Det tog drygt 1,5 timmar att titta över staketet och laga det som behövdes men nu går det att släppa hästar i hagen.johan_selfie_staket_20150524_a Även om det inte innebar några jätteansträngningar så känner jag att arbetet tog på krafterna, jag har varit väldigt trött efter lunch.

Dagens avslutning får bli den här leopardsnigeln som jag höll på att mosa när jag fixade med staketet. Den låg och gonade sig i skuggan när jag kom klivandes och det kunde ha blivit ödesstiget men jag fick syn på den i sista stund.leopardsnigel_20150524_a

Var vänlig följ och gilla: