Jag är uppfostrad med att det mesta går att laga med tejp, gärna silvertejp.silvertejp_a När jag tävlade i badminton under gymnasietiden så upptäckte jag dock nåt som var bättre än tejp, Liquisole. Det är en slags gummilim som är tänkt att användas till att laga skor och stövlar med. Det kunde t.ex. förbättra greppet hos badmintonskor men jag insåg snart att man kan fixa mer än badmintonskor med Liquisole. Nu använder jag det t.ex. för att sätta ihop manschettknapparna som ungarna pärlar till mig och jag använde det till den gråa portfölj som jag fäste ett handtag på förra veckan.

planbok_lettlandshjalpen_aI dag har jag använt Liquisole till att laga min plånbok och till att laga åttaåringens svarta boots. I plånboken var det en söm som släppt och gjorde att jag riskerade att tappa kreditkorten. Det kändes lite surt att behöva kassera plånboken eftersom den i övrigt var i bra skick, jag fick dock ”gilla läget” och var därför till Lettlandshjälpen och köpte en ”ny” plånbok i går. När jag i morse flyttade över pengar och kort från den gamla plånboken till den nya så insåg jag att jag förmodligen kunde laga plånboken med Liquisole och lite tejp. planbok_liquisole_aVarför slänga en fin plånbok om den går att laga?

När det gällde sonens svarta boots så hade sulan på ena klacken släppt. Stövlarna är av rätt dålig kvalitet så det är ingen riktig, uppbyggd, klack utan en ihålig utav plast. Klacksulan är sen bara limmad på plats och säkrad med några pluggar.boots_klack_sula_los_a Några av pluggarna hade lossnat men jag gjorde nya av en blompinne och så liquisolade jag dit sulan igen. Smidigt.

När jag var på Lettlandshjälpen i går så köpte jag också en cowboyhatt och ett par simfötter till barnen. hatt_simfotter_aHatten passade sexåringen och simfötterna passade åttaåringen. Yngsta sonen kan nu ärva brorsans simfötter (som också är köpta på Lettlandshjälpen) så nu är båda barnen utrustade med simfötter inför sommaren.

Jag har varit lite pysslig även nu på eftermiddagen. Medan barnen tog ut ”skärmtid” och satt med Ipaden så sydde jag en bröstnäsduk av en skjorta som jag köpt för en tjuga på Myrorna. Jag vill ha nåt färgglatt att kunna matcha sommarkläderna med och jag tror att den här bröstnäsduken kommer att göra jobbet. brostnasduk_skjorta_fargglad_a

När jag gick ut och stängde till hönsen så satt en fjäril på hönshusväggen och njöt av solen, tyvärr skrämde jag den när jag öppnade dörren in till hönsen.fjaril_20150523_2_a

 

Var vänlig följ och gilla: