Trots att vi haft mycket regn, lite sol och låga temperaturer större delen av juli så växer gräsmattan bra så igår var det dags att rulla fram klipparen igen. Jag klippte alla våra olika gräsmattor, grannens och en del av hästarnas hage (fick lite hjälp av 11-åringen där) så jag satt på klipparen i nästan två och en halv timme. Gräsklippningen tog dock lite längre tid än vanligt i går eftersom jag tog korta ätpauser när jag klippte runt hallonbuskarna. I år är hallonen både stora och söta, vanligtvis är de bara stora.Efter klippningen var jag helt slut, som en urvriden trasa. Det är inte särskilt fysiskt ansträngande att klippa gräset när man har en åkgräsklippare men det kräver dock att jag är mentalt fokuserad eftersom våra gräsmattor inte är helt lättklippta (sten, ojämna, buskar, träd m.m.). Jag har kört sönder klipparen två gånger när jag varit ofokuserad, första gången så gick en av knivarna av när jag körde på en sten och den andra gången så böjde jag framaxeln när jag körde på ett betongfundament. I går gick det i varje fall bra.

Medan sonen klippte hästhagen så försökte jag fota en svala som lågsniffade i hagen. Svalan var snabb så jag fick tyvärr inte till några helt skarpa bilder.Utöver att fota svalan när sonen klippte så kunde jag studera hur proffs sätter stängsel. Jag har hållit på och stängslat till och från rätt länge men det är först nu, när grannarna stängslat på vår mark, som jag insett hur mycket jag inte tänkt på när jag slagit upp staket. Ett problem vid stängsling på våra marker är alla stenmurar här och när vi stängslat så har vi satt stolparna så nära muren som möjligt för att maximera hagens yta. Stängslar man så får man dock problem med buskar och sly som växer i muren och sen lägger sig på eltråden. Grannarna löser det problemet antingen genom att sätta stolparna i muren (då kan djuren beta ända upp på muren) eller ett par meter innanför muren. Sätter man staketet innanför muren så kommer djuren att kliva över och beta både muren och marken fram till stänget.

Till sist Betty och några nyfikna kvigor.

Var vänlig följ och gilla: