Idag ska jag hem på permission över helgen. För att klara av bloggandet innan jag kommer hem så har jag gått till min praktikplats på Socialförvaltningen och lånat en av deras datorer. Om jag gör inlägget på bloggen under eftermiddagen så kan jag sen fokusera mig på familjen (och stormen) i kväll.

Jag vet sen tidigare att det är en stor omställning att gå från den skyddade miljön på avdelningen till den mer kaotiska verkligheten hemma men jag tror att helgen ska gå bra. Det är faktiskt så att jag är mer oroad för den annalkande stormen än för att vara hemma. Ända sen ”Gudrun”gudrun_3_jpg så har jag tyckt att det varit jobbigt när det stormar (Halland är kanske fel plats att bo med de känslorna….). Hemma så har vi öppet västerut så vindarna brukar kunna friska i rätt rejält. Jag minns fortfarande med obehag hur liten och utsatt jag kände mig när ”Gudrun” blåste in över oss. Det riste i hela huset och jag kunde höra hur takpannorna hoppade omkring på taket. Jag minns särskilt hur skrämmande det kändes att ligga i sängen och känna att till och med den skakade av vindpustarna.

Samtidigt som obehaget jag känner inför stormen gör att det finns en liten önskan i mig att stanna en natt till på sjukhuset_halmstad_jpgsjukhuset, för att få vara på ett tryggt ställe när det blåser, så känner jag att jag vill vara med min familj i kväll. Jag vill inte att min fru ska behöva vara ensam med barnen när ovädret kommer. Blir ungarna oroliga så är det mycket lättare att trösta dem om vi är där båda två. Ensam skulle hon inte heller kunna stänga t.ex. en logport som blåser upp. Jag vet att hon redan säkrat portarna men när det blåser rejält är ingen säkring hundraprocentig.

Bortsett från att ta mig igenom stormen så har jag inga särskilda planer för helgen. Är det inte strömlöst så vill jag kanske sy lite. Träning är inte aktuellt eftersom jag just nu genomgår den allergiundersökninglapptest_jpg jag fick remiss till för elva månader sedan. På grund av undersökningen så får jag inte bli svettig eller blöta ner ryggen (där de applicerat 30 olika allergener). Jag får helt enkelt se hur det blir med stormandet och mitt mående och sen försöka anpassa aktiviteterna efter det.

 

Var vänlig följ och gilla: