Stötvågsbehandling

Jag kämpar på med mitt sovande, att sluta med sömntabletter var en betydligt mer utdragen och svår process än jag trodde. De flesta nätter de senaste veckorna har varit vaknätter eftersom benryckningar och myrkrypningar gjort att jag inte kunnat sova. Ibland smyger sig det dock in nån natt där jag sover hela natten och de nätterna är guld värda. Natten till idag var en sån men tyvärr rörde jag till den ändå. Jag var trött igår kväll och la mig tidigt men när jag var upp och kissade vid 01-tiden så slog det mig plötsligt att jag glömt att tända i pannan innan jag gick och la mig (hade inte heller bett nån annan göra det) så jag fick dra på mig kläderna och gå ut och tända. Efter att varit ute i nattluften så piggnade jag till men efter lite teve-tittande kom tröttheten smygande och jag gick och la mig. Lite orutinerat av mig att glömma pannan….

Även kvällar när jag somnar som jag ska så har jag problem med ryckningar i benen och myrkrypningar men då är de lite lindrigare så de tvingar inte upp mig ur sängen. Benryckningarna påverkar också min ömma vänsterfot. När det rycker i benet så får det musklerna i foten att dra ihop sig och då gör det jävligt ont. När jag bara går och står, och dessutom har stabila skor med en liten inläggssula under hälen, så känner jag däremot mycket lite av smärtan.

Idag var jag till en sjukgymnast med foten och hon tror att det är plantar fasciit jag har, det vill säga en överbelastning av den stora sena som löper under foten. Symptomen är långt ifrån klockrena så jag vet inte om hon är helt rätt på det men jag får väl tro att hon har koll på läget. Den behandling hon rekommenderade var att avstå från löpning, ha inläggssulor, få stötvågsbehandling och tejpa foten.Idag så både stötvågsbehandlade och tejpade hon foten. Tyvärr verkar det ta lång tid (månader) för plantar fasciit att läka, jag hoppas dock att jag ska bli bättre fortare än så. Jag har bokat in ytterligare tre tider för stötvågsbehandling och i samband med dem så kommer jag också att träna lite hos sjukgymnasten. Det är inte behandling av min plantar fasciit utan kompletterande träning för utebliven löpning. Sjukgymnasten förstod att löpningen varit psykiskt viktig för mig och erbjöd mig där att använda deras cross-trainer som ett substitut. Jag kommer dock att fortsätta att trampa på träningscykeln, de senaste dagarna har de 40 minuter jag sitter på den varit dagens höjdpunkt. Det är konstigt att nåt som är olidligt trist kan vara dagens höjdpunkt men att sitta där och bli svettig och trött är oerhört skönt och avslappnande. Jag hade dock inte klarat passen om jag inte kunnat se på teve samtidigt.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/stotvagsbehandling/
Twitter
INSTAGRAM