Surr i kastanjerna

Förra helgen hade vi ruskväder och jag oroade mig för att växter i blom inte skulle pollineras eftersom humlor och bin var tvungna att hålla sig hemma. Nu känns det dock som om sommaren är på väg, solsken, nästan 20 grader och det härliga humlesurret i kastanjerna är tillbaka (ni får kanske skruva upp volymen för att höra – mikrofonen på kameran är inte så bra).

I förmiddags körde hustrun och jag med Tora och hon skötte sig bra bortsett från att hon vid ett tillfälle blev skrämd av en mäklarskylt utanför ett hus som är till salu i närheten av oss. Vi körde återigen över Suseån men nu fortsatte vi ända fram till motorvägen. Nästa steg är att köra under den och ta oss till den väldigt fina grusväg som ligger på andra sidan E6:an. Jag brukar springa på den och den skulle vara perfekt att köra häst på.

Gården som arrenderar våra hagar håller på att släppa djur här. De har tagit hit djuren men låter dem vara i en fålla i nån timme, för att acklimatisera sig, innan de får gå fritt i hagen. Arrendatorerna har lagt om (d.v.s. plöjt och sått) flera av hagarna så initialt blir det inte lika många betesdjur här som förra året men när gräset etablerat sig så släpper de nog djur i de hagarna också. Att släppa djur på omlagda beten första året är inte så vanligt i Sverige men de som arrenderar vår mark är väldigt inspirerade av irländsk mjölkproduktion (lite mer extensiv än den svenska) och på Irland gör man tydligen ofta så. Det är lite kul att jag inte är den ende i bygden som brinner för Irland. Jag hade dock ingen aning om att de var irlandsinspirerade innan de började arrendera mark av oss.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
https://villblifrisk.com/surr-i-kastanjerna/
Twitter
INSTAGRAM