När jag kollade igenom Facebook i morse så fanns där ett inlägg omfolkkampanj_for_asylratt_a Folkkampanjen för asylrätt. Jag tycker det verkar vara en rörelse med hjärtat på rätt ställe så jag tycker ni ska besöka deras hemsida och skriva under deras namninsamling för värnandet av asylrätten! Ni hittar hemsidan HÄR.

Jag har ju bloggat intensivt om armbandsur under hösten men jag har inte kommit in på ämnet väggklockor. Vi har nyligen köpt en ny väggklocka till klocka_koketköket och nu när den kommit upp så märker jag hur trevligt jag tycker det tickande ljudet en väggklocka kan göra är. Den nya klockan tickar högt och tydligt och får mig att, med värme minnas, väggklockorna hos farmor och farfar. Hos dem uppskattade jag uppdragningen av klockorna, tickande och inte minst slagen. Jag skulle nog gärna ha ett riktigt gammaldags väggur i huset.

dvd_till_RKJag har rensat bland skor och DVD-filmer under julhelgen. Idag tog jag därför med mig ett gäng filmer och fyra par skor till praktiken och mejlade alla att det bortskänkes. På praktiken är de nog mer film- skor_till_RK_350än skointresserade men jag tog ändå med skorna (och rocken från Ragtime igår). Allt som inte efterfrågats på torsdag nästa vecka hamnar hos Röda Korset. Jag vill gärna dela med mig av mitt överskottsmateriel men är samtidigt lite rädd att vara för ”pushig”, det är ju inte precis så att nån där har efterfrågat mina filmer eller skor. Vi får se vad reaktionen blir.

Innan jag åkte till praktiken så började hustrun och jag att fixa till den nya, skrivbord_utsiktoch förhoppningsvis permanenta, kontorshörnan. Den ligger i det gamla köket och får en ganska fin utsikt över Rävinge och Bårarpsbergen. Det var dock lite bökigt att montera ihop skrivbordet. Det var visserligen jag som monterade isär det innan köksrenoveringen kom igång men jag hade inget minne av hur saker och skrivbord_monteringting satt ihop. Jag var nöjd bara över att kunna lokalisera skruvarna som hörde till skrivbordet. Efter att jag åkt till praktiken så fick min fru datorn och skrivaren på plats. Jag tror det blir en höjdarhörna, enda nackdelen är att man skrivbord_ny_platsinte ser om det kommer nån på gårdsplanen.

För ett par veckor sedan så laddade jag ju olovligen upp en låt på YouTube. Jag tänkte då att det var en engångshändelse svensk_pop_cd_amen idag hände det igen. Nu var det Svensk Pop som drabbades. Jag la upp en låt som de gömt på ett annat spår på sin skiva ”Den stora paraden”. Jag har letat efter den gömda låten på YouTube utan att finna den och tycker att den är för bra att inte spridas. Svensk Pop har ju aktivt stött ”Planka nu” så jag tror inte att de misstycker till uppladdningen. Jag betraktar den här låten som enjohan_byxor_senapsgula_20160105_3 kollektiv angelägenhet.

Idag så invigde jag mina senapsgula byxor som jag längde och tog in i julhelgen. De är fortfarande lite korta (fanns dock inget mer tyg att länga med) men om jag har dem till kängor eller boots så fungerar de. Jag tyckte de matchade både skor och rock bra.

Var vänlig följ och gilla: