Det var skolavslutning för min andreklassare i dag och skolavslutning_20150611_aavslutningen följde ett klassiskt avslutningsmönster med välklädda barn, sång och tal av rektorn. Getinges två rektorer delade på ett tal, vartannat ord var.

Sen jag gick i skolan så förknippar jag alltid skolavslutningar med syrener. I syren_aHalland så har syrenen en tendens att ha blommat över när skolan väl tar slut men i år, tack vare den kalla våren, så blommar de för fullt.

När sommaren står för dörren och han har lov, så vill åttaåringen inte vara på fritids på dagarna utan hemma som många av hans kompisar. Sexåringen är inte sen att haka på och säga att dagis är trist och att han också vill vara hemma. Jag tycker att det är skitjobbigt, för sanningen är ju den att jag inte orkar ha dem hemma den tid då jag inte är på praktiken. Jag kan skuldberg_ainte riktigt säga det till barnen utan försöker omformulera budskapet till att jag behöver vila och få tid för mig själv (vilket ju är sant). De förstår nog det men de vill så väldigt gärna vara hemma hela dagarna och varje gång de frågar så växer mitt berg av skuld.

Skuldberg har tyngt mig hela dagen. Jag har känt mig väldigt ur slag och haft mycket negativa tankar. Jag funderade lite på att ställa in praktiken idag och stanna hemma men jag tog mig dock dit. Även om jag inte gjorde så mycket mer än att stirra på skärmen och pilla lite med den här texten så trorjohan_kostym_bla_20150611_a jag att det var bra att jag åkte in. Jag fick också beröm för mina kläder (mer matchningen än snittet….) och det värmer alltid. Jag hade min bröllopsslips på mig och den är väldigt fin. Kostymen är kanske lite onödigt bred över axlarna men annars är den precis som jag vill ha den, lös och ledig, helt i otakt med dagens mode. Jag velade lite kring vilken hatt jag skulle ta men jag landade i att panamahatten passade bäst.

sandsack_aFörutom den psykiska smärtan jag känner idag så känner jag också en påtaglig fysisk smärta i axlar och skuldror. Den är resultatet av att jag körde hårt på säcken i tisdags. Till skillnad från den psykiska smärtan är träningsvärken skön och stärkande.

Var vänlig följ och gilla: