Även om jag lyckades prestera ett inlägg på bloggen i går så var jag ganska avslagen under hela gårdagen. På eftermiddagen började jag dessutom att må illa men min fru peppade mig att bita ihop och inte bara ta Theralen och sova bort eftermiddagen och kvällen (och även en stor del av söndagen). Efter kvällsmaten blev illamåendet värre och jag försökte promenera bort det. Jag lyckades inte så jag gick ut och slog på säcken. Det tog en 6-7 ronder innan jag slappnade av och illamåendet släppte. Sen mådde jag riktigt bra i åtta ronder. Så fort jag slutade slå på säcken började jag dock spänna mig och känna efter om illamåendet inte var på väg tillbaka. Jag vet att det är helt fel taktik att tänka så men jag tycker illamåendet är så obehagligt att jag inte kan låta bli.

I dag har jag inte känt av nåt illamående men jag har varit lite trött och seg. Jag har dock lyckats hålla mig aktiv, mycket tack vara min fru. Hon åkte till Getingebadet för att simma i förmiddags och då hängde jag och femåringen på. Efter badet så lät jag henne övertala mig att åka till återvinningscentralen med lite skräp. När hon föreslog det kändes det som ett jätteprojekt som skulle ta flera timmar i anspråk men hon backade upp hästsläpet mot logporten och sen var det rätt snabbt gjort att fylla det med bråte.skrap_atervinning_hastslap_a På plats på återvinningscentralen nere i Getinge så gick det ännu snabbare att tömma släpet. Det är en skön känsla att åka därifrån med tomt släp och veta att vi fått undan ett ”dåligt samvete”.

På eftermiddagen stack jag ut och sprang en ganska rejäl runda. Jag hade tänkt hinna med att slå lite på säcken efteråt men det har kommit annat emellan och nu är klockan 22.45 så säcken får nog vila.

I dag har jag letat runt på YouTube efter roliga, korta klipp med stå-up komiker som pratar om Irland. Jag sökte efter nåt att uppdatera länkarna på bloggens startsida med. Jag hittade en del bra saker men nästan allt kräver förkunskaper om Irland och jag vill ha nåt som alla kan ta till sig. Ett bra inslag, som dock kräver förkunskaper, är Tommy Tiernanstommy_tiernan_a monolog om dialekten i Cork. Den är förmodligen inte rolig om man inte känner nån som pratar precis som han beskriver Cork-dialekten. Nu gör ju jag det så jag tyckte den var jättekul att lyssna på (första halvan i varje fall). Ett annat bra klipp tyckte jag är när Jake O´Kane pratar om psykfall (som i våldsamma galningar) på Nordirland i allmänhet, och Johnny ”Mad dog” Adair i synnerhet. Det är kanske bara jag som tycker det är roligt eftersom jag, tyvärr, vet vem Johnny Adair är (och inte gråtit om attentatet på UB40-konserten fått en annan utgång). Russell Peters russell_peters_atankar om Bostonirländare och runda ord på Irland är nog mer tillgängligt för alla. Det som till slut hamnade på startsidan var dock Dave Allensdavid_allen_a prat om religion (och indirekt om det irländska skolsystemet).

I morgon så kommer sjuåringen hem efter en dryg vecka hos mormor och morfar. En av mina systrar (med tillhörande fyraåring) kommer också hit så det blir säkert full fart i morgon kväll. Jag har bett min syster köpa med sig det senaste numret av ”The Ring”, jag måste ju passa på när nån kommer på besök från den del av Sverige där ”the bible of boxing” fortfarande går att få tag på.ring_august_2014

Var vänlig följ och gilla: