hons_trangt_i_redet_aDet är verkligen trångt i redet hos hönsen. När jag städade hönshuset så låg det tre hönor i samma rede. Det finns ett precis likadant rede till i hönshuset och dessutom ett riktigt värprede,varprede_pa_plats_1_a så det finns andra platser att värpa på. De skulle dock tränga ihop sig.

När jag fick dem att lämna redet (bortlockade av matresterna jag hade med mig) så såg jag varför det behövs flera hönor till att ruva. Det är väldigt många ägg. De kommer inte att klara av att ruvaagg_manga_i_redet_a fram all de äggen men några kycklingar blir det säker.

Det har varit telereparatörer här igen. Den här vändan var de två stycken och efter idogt arbete så lyckades de få bort knastret ur telefonen. telereparatorer_aJag hoppas att det håller sig borta ett bra tag nu.

Till min förvåning så kände jag igen av reparatörerna men jag kunde inte placera honom. Det var inte förrän de varit här en lång stund som polletten trillade ner för mig. Han är en fd. boxare och jag kände igen honom från när jag tränade boxning. Jag har sparrat mot honom och han var även med mig till Kalmar för en match. Jag kan fortfarande gräma mig över att jag inte förmådde följa hans råd att slå mer kroppsslag. Hade jag gjort det så är jag säker på att jag skulle vunnit matchen, jag kanske till och med hade kunnat knocka min motståndare. Nu blev det istället en knapp förlust. Han hade känt igen mig direkt men inte sagt nåt. Det var skönt att se att han också gått upp några viktklasser sen det begav sig……

Den sista tiden så har jag lyssnat mycket på en artist som heter Todd Snider.todd_snider_a Han spelar en blandning av americana och country. Hans texter är ofta väldigt finurliga, allvarliga och roliga på en och samma gång. Jag har sett en dokumentär om honom, av honom (hur blygsamt är inte det?). Filmen var ganska skum, men ändå bra – precis som hans musik.

I slutet på dokumentären så rabblar han sin ”trosbekännelse” som artist och den skulle även kunna gälla mitt bloggande. Han säger bl.a. ”I´ve been driving round this country for 20 years, making this shit up and singing it for anybody that´ll listen to it.//….I may share some of my opinions with you. I don´t share them with you cause I think they´re smart or cause I think you need to know them. I share them because they rhyme. I do not do this to change your mind about anything. I do this to ease my own mind about everything.”

Nu har jag ju inte bloggat I 20 år och jag skriver istället för att sjunger men annars är det på pricken som jag känner för bloggandet. På pricken!

Det var ju Saint Patrick´s Day i går. Jag flaggade men hade inte med nån bild av vår egen irländska flagga i gårdagens inlägg, den kommer här.irland_flagga_underlund_a För en gångs skull så blåste det lagom mycket för att flaggan skulle göra sig bra på bild (och i verkligheten). Tidigare år har det ofta inte blåst alls, eller stormat.

Var vänlig följ och gilla: