Idag sken solen men tyvärr var blåsten isande kall. Sol och kall vind var ändå mycket bättre än vädret vi haft de senaste dagarna. Sigge var verkligen pigg under morgonpromenaden, sprang som en dåre både med och utan leksak (ibland strulade leksaken lite….). I sin våryra smällde han på Betty lite hårt en gång också. Under promenaden såg vi både glador och tranor. Gladan som kom närmast bara flöt fram på vinden medan tranorna målmedvetet kämpade på i motvinden.

Tranorna i morse måste ha varit förtrupp för det har flugit tranor häröver hela dagen. Ibland två och två men oftast i större flockar som skrikandes passerade.

 

Hustrun har fullt upp på jobbet så hon åkte iväg till kontoret några timmar idag. När hon var borta passade jag på att ge mig på att möblera om på vedtraven (den med stockar). Jag vill göra den typen av saker när hon inte är hemma. Är hon på plats lägger hon sig i och hennes metoder skiljer sig från mina. Jag kör på styrka och jävlaranamma och hon är mer sofistikerad och försiktig. Hursomhelst – det har legat en grov björk överst på traven och jag har inte varit säker på att den skulle ligga kvar när jag sågat under den – den måste med andra ord ner. Den var tung som skam men med ett spett, ett spännband och lite flinkt handhavande så fick jag ner den så att vedtraven blev säkrare att jobba på när jag senare plockade fram motorsågen

.

Killarna jobbar på med att lava köpeveden och de har faktiskt kommit en god bit på vägen. Mycket återstår men de jobbar på bra, se nedan.

Var vänlig följ och gilla: