Jag ansträngde mig en del när jag lagade kvällsmat igår, tillagningen började faktiskt redan under dagen när jag gjorde vitlöksspäckad lammstek. Innan jag stoppade in steken i ugnen så skar jag av några skivor kött, typ biffar, som jag stekte i går kväll medan jag värmde rösti (köpt fryst) och steken. Killarna fick sen välja om de ville ha lammstek eller ”biff” till röstin, båda valde biffen. Jag höll mig dock till lammsteken som jag tyckte var saftig och god. Killarna tyckte att deras kött var ok men de älskade verkligen röstin, eller triangelpotatis som de kallade den. Båda två sa flera gånger att de ville ha rösti flera gånger, och helst snart.

Idag rökte jag säsongens första pipa vid en eld. Det blåste rätt rejält men jag hittade lä i skogen och satt där och hade det bra. Jag hade glömt att köpa hem kokkaffe så det blev inget kaffe i min kopparkanna utan jag hade en termos med mig istället men det smakade bra det med. Pipan som jag rökte började jag röka redan i går kväll men då var jag så trött att jag gav upp efter en kvart och gick in och la mig istället (efter att ha nattat hästarna och Betty). Det som tog knäcken på mig i går var stressen av att behövt skjutsa sonen till och från Halmstad (dans) och sedan fixa middagen för att sen gå ut och ta in hästarna. Det räckte för att suga musten ur mig.

Apropå hästarna så är Brynja fortfarande kvar här men hennes ägare har bokat in en tid för avlivning på tisdag nästa vecka. Det kommer inte vara en veterinär som sköter det hela utan GEOL – Svensk lantbrukstjänst kommer hit och avlivar Brynja och tar sen med sig henne direkt. Hade det varit en veterinär som avlivat hade Brynja förmodligen blivit liggandes nån dag innan GEOL kunnat komma förbi och hämta henne. Metodmässigt tror jag också att det skiljer sig åt, veterinärerna använder sig nog av en spruta medan GEOL kör med bultpistol och ett snitt i halsen.

Var vänlig följ och gilla: