Fåren tog ett steg närmare sin egen död idag. Jag släppte ut dem i applen_krattade_gomda_farmorse, efter att ha krattat äpplena utom synhåll för dem, och under förmiddagen så höll de sig inne i hagarna. De brydde sig visserligen inte så mycket om staketen utan gick under dem men det kan jag leva med så länge de inte går ut ur hagarna.

När jag studerade fårens uppträdande så tyckte jag att det verkade vara två får som var drivande när det gällde att krypa far_vid_grindunder stänget, de två gick först och sen kom resten. De två fåren är inte våra utan inlånade som gräsklippare under sommaren. Planen när det gäller fåren och staketen är nu att i morgon bitti bara släppa ut våra får (hur det nu ska gå till) och se om de är ”staket-tama” och håller sig i hagarna. Gör de det så kan vi behålla dem (och skicka iväg ”gräsklipparna”) men annars så väntar nog ett nackskott och strupsnitt för våra får.

I morse så var det full aktivitet i stallet, alla tre hästägare var där och pysslade med hästarna. korning_pirana_20161015Ungarna är kompisar med barnen till en av hästägarna så hennes ungar var här och lekte med våra. Det var verkligen liv på gården, jättehärligt! Hustrun körde en sväng med Pirana tillsammans med två av barnen och jag gick jämte.

ask_bitar_pipaJag har inte hållit på med nåt pipmakeri på flera dagar så jag hade ett uppdämt behov av det. Därför ställde jag väckarklockan på 05.30 i morse och gick upp och började snida en pipa. Jag hade plockat in lite ask i går, uppsågade bitar av en riktigt torr gren jag hittade i en av hagarna. Efter en del jobb så ser en av bitarna ut som ett piphuvud nu, det återstår en hel del pipa_ask_20161015sandpapprande och vaxning men sen har jag nog en fin pipa. När jag började i morse så tänkte jag göra en pipa med ett skaft som var lite vinklat uppåt, för att passa ett lätt böjt munstycke men en liten spricka gjorde att jag fick ändra mina planer.

Jag brukar kunna göra mina pipor utan att blodvite uppstår men idag har jag varit ouppmärksam och hand_plaster_sar_johanfilat hål på långfingret och tummen, dessutom har jag lyckats snitta mig själv i tummen. För en händig karl är inget omöjligt!

Var vänlig följ och gilla: