Idag är jag mör i kroppen och det är fårens fel. När jag i går skulle dela upp dem för att kunna släppa ut bara våra får, för att se om de höll sig i hagen, så gjorde jag en ”Mr Good”. Ni som läst bloggen ett tag vet säkert att Mr Good från Riverstick, Irland är min kläd- och pipikon men nu har jag tagit efter honom när det gäller får också. Det jag syftar på att han blev ner-, och översprungen, av en flock får. Hans incident var allvarligare än min men min känns ändå i kroppen. Det som hände var att jag lyckades (d.v.s. det var farhus_ganginte mening att det skulle bli precis så) få fåren uppdelade i två grupper i gången i fårhuset. Jag höll på att mota det ena gänget när de som var bakom mig bestämde sig för att rusa framåt. Jag var inte beredd på det och föll framåt, ovanpå skivan jag höll framför mig för att mota fåren med. Tack och lov så föll jag så att de rusande fåren med lite bök kunde komma förbi mig, de sprang bara över mina ben och rumpa. Jag kan dock konstatera att får är tunga och har hårda klövar.

Våra får har nu varit utsläppta i ungefär ett dygn utan att ha gått genom staketet så jag har börjat hoppas påfar_20161017 att de ska sköta sig (ta i trä) så att vi slipper avliva dem. Våra ”lånefår” blir hämtade i kväll och de går en dyster framtid till mötes. Vid den här tiden nästa år så pryder de nåns golv i form av fina fårskinn.

Jag tittar ju en del på pipvideosar på YouTube och idag så såg jag en som fick mig att inse vad jag vill göra med den del av källaren som vi bara har kartonger och bråte i just nu. Titta på filmen (det tar bara två minuter) så förstår ni. Fast jag vill ha en vedeldad bastu också. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=-kHgCr8kQoY

Idag så var jag ute och röjde lite sly med motorsågen. Jag har varit på väg länge nu men till slut så komriddarlyckan_stenmur jag iväg. Jag orkade inte så länge som jag tänkt mig men det var ändå skönt att börja på arbetet. Jag har frilagt lite av stenmuren som vi ska sätta det nya stängslet längs rojsag_hustru(åtminstone bitvis). Det mesta av jobbet var redan gjort av hustrun eftersom hon gjort förarbetet med röjsågen, det är jobbigast. Fast lite ris fick jag ihop idag i varje fall.rishog_riddarlyckan_20161017

Även om det varit grått och trist idag så finns det vackra vyer häromkring.vy_riddarlyckan_mulenDen här krabaten satt på trappan när jag gick iväg för att röja sly. Han hade tur att jag inte klev på honom för jag såg han inte först.padda_trappen_ute_1padda_trappen_ute_2

Var vänlig följ och gilla: