I går kväll så fick jag ett utbrott vid spisen. Hustrun var på after-work med sina kollegor (utomhus) så jag stod för matlagningen och jag följde ett recept med den sortens mat jag avskyr att laga – den som kräver flera kastruller och pannor i gång samtidigt. Min simultankapacitet är inte vad den borde vara så jag blev superstressad av att behöva hålla koll på pastasås, pasta och kyckling samtidigt. Betty låg dessutom bakom mig och förväntade sig en smakbit eller två (det händer att jag ”tappar” mat när jag står vid spisen…). Plötsligt skällde Betty till, högt som fan men hon låg kvar så jag trodde hon bara hade synpunkter på att jag ännu inte tappat nåt. Jag vände mig om och skrek åt henne (brukar inte göra det men igår var jag stressad) att hon skulle hålla tyst och hålla sig undan. Efter 30 sekunder så började hon skälla igen och for mot dörren – vi hade besök. Jag hade inte hört knackningen eftersom jag spelade musik på ganska hög volym medan jag råddade vid spisen. Jag vet inte om våra besökare hörde mitt vrålande, de sa inget men de verkade vara lite förskrämda. Besöket gällde våra nyhemkomna lammskinn och jag lyckades sälja ett trots att jag var tvungen att hålla ett öga på spisen också.

Trots många grytor och ett besök så lyckades jag få ihop kvällsmat igår men efteråt var jag helt slut. Efter maten borde jag ha hjälpt sonen med en skolsak men jag orkade helt enkelt inte utan gick ut och satte mig istället. Som tur var kom hustrun hem så hon hjälpte sonen. Tyvärr hjälpte inte piprökningen mot stressen i går utan jag var fortfarande uppe i varv när jag kom in igen vilket gjorde att jag inte kunde somna när jag väl kom i sängs.

En låt jag lyssnade på när jag stod vid spisen igår var Stefan Sundströms ”Å Karin”. Jag har lyssnat en del på herr Sundström men just den sången är ny för mig och jag gillar den verkligen, bra tempo och en finurlig text men melodin påminde mig redan från första lyssningen om en annan låt. Jag kom dock inte på vilken det var och det har snurrat i huvudet på mig i en vecka nu, mycket irriterande att ha det i bakhuvudet. Efter ett tag kom jag på att de sjunger nåt med ”Life” i refrängen på låten jag sökte men längre än så kom jag inte men så igår trillade polletten slutligen ner och jag insåg att låten jag sökte var ”Lust for Life” med Iggy Pop. Båda låtarna finns nedan så kan ni lyssna och jämföra själva. När jag höll på att lägga in det här inlägget så insåg jag plötsligt att “Å Karin” även liknar The Jams “Town called Malice” så även den finns nedan.

Idag har vi fått hem fönstren till hallrenoveringen, den nya dörren kommer om nån vecka. Det är Nyebro snickeri som gjort fönstren åt oss och vi har anlitat dem flera gånger tidigare (förutom fönster så har de gjort en köksinredning åt oss) och de är väldigt duktiga. Vi har snart bytt alla fönster på huset och det har gett mangårdsbyggnaden mer själ. När vi flyttade hit så satt det stora breda, ospröjsade, fönster ut mot gården och de passade inte alls in här. När hallen är klar så kommer alla fönster ut mot gårdsplanen vara enhetliga, spröjsade och se mer gammaldags ut.

Till sist fyra promenadbilder. De två sista visar kvigkalvarna som betar i en av våra hagar nu. De är många, och väldigt nyfikna på Betty. Hon blir utstirrad varje gång vi passerar.

Var vänlig följ och gilla: