Hustrun och jag tog en tur i vagnen med Pirana i går och trots att vi bara var ute i 35 minuter så blev hon rejält svett, detta eftersom vår lilla ponny både är i dålig form och fortfarande har vinterpälsen kvar. När hustrun sen släppte ut Pirana i hagen igen så var frågan inte om hon skulle rulla sig, utan hur lång tid det skulle ta innan hon gjorde det. Av videon nedan kan ni se att det tog henne 15 sekunder att rulla. Det var dock långt ifrån hennes pers, hon har varit mycket snabbare än så.

Efter hästkörningen så röjde jag lite sly som jag haft på min ”att-göra”-lista länge. Slyn växte i kanten på en av våra hagar och trots att jag inte ser den så ofta har den tyngt mig. De tillfällen då jag oftast sett den har varit när jag gått till en granne för att fika och titta på sport men jag har även sett den när jag gått till samma grannes födelsekalas och då har jag verkligen skämts på grund av slyn. Detta eftersom alla andra gäster som kommer till kalaset (folk som bor i bygden eller som kommer härifrån) inte kunnat undgå att också se slyn och jag har alltid varit rädd att de tycker att jag låtit markerna förfalla och växa igen. Ingen har någonsin sagt nåt men mina dömande tankar har ändå jagat mig. Nu återstår dock bara att släpa bort slyn och sen så ska jag slippa skämmas för den på några år.

I morse kom vår rörmokare hit i för att titta på dräneringsproblemet i källaren som vi upptäckte i samband med att vi kopplade in det nya avloppet. Då märkte vi att vi har en dräneringsledning

(gamla tegelrör) under huset som går ut i avloppet och gör att det blir väldigt belastat, möjligen med sämre rening som följd. Vi måste därför koppla bort dräneringen från avloppet men ändå få ut dräneringsvattnet från under huset. När vi pratade med rörmokaren så blev det uppenbart att det inte finns nån smidig lösningen utan alla åtgärder kommer kräva uppbilning av delar av källargolvet och en hel del grävande, både invändigt och utvändigt. Efter rörmokarens utlåtande så har jag varit stressad och matt hela dagen. Det här är ett projekt med massa okända faktorer inblandade, den största är kanske det exakta läget för tegelröret, som kan gå snett när vi sätter i gång det. Erfarenheten och Murphys lag säger mig att om saker och ting kan strula så kommer de också att göra det.

Var vänlig följ och gilla: