Det är skönt att hustrun och tolvåring är hemkomna från London nu när de hittat tre bomber där. Bomberna var visserligen små och saknade sprängkraft men hade de upptäcks när frun och sonen var i London så hade jag ändå blivit orolig. Bomberna var tydligen skickade från Irland så polisen verkar misstänka någon av de irländska republikanska grupperna (CIRA, RIRA, New IRA och ONH) som alla försöker ta upp det gamla IRAs fallna mantel. Jag har ingen aning om vem som ligger bakom men skulle det vara nån grupp med IRA-kopplingar så har de verkligen sjangserat sen IRA i slutet på 90-talet bedrev bombningskampanjer i England, t.ex. bomberna i London och Manchester 1996.Apropå Londonresan så hade resenärerna bland annat fyra kylskåpsmagneter, på temat ”Keep calm”, med sig hem. En till varje familjemedlem – kan ni gissa vilken som är min? En ledtråd är att min hänger ihop med en låt av ”The Toasters”.

Nu till något helt annat, nåt väldigt trivialt. För glasögonbärare i min aktningsvärda ålder, typ 50 minus några månader, så brukar ju behovet av progressiva glasögon komma som ett brev på posten. Behovet infann sig hos mig för nåt år sen men på grund av snålhet från min sida så kör jag vidare med mina enkelslipade glas. När jag behöver se på nära håll så tar jag av mig glasögonen och då ser jag nästan alltid, nästan allting, tydligt. En incident i går har dock fått mig att fundera på om jag inte ska investera i ett par progressiva glasögon i varje fall. Det som hände var att jag klippte naglarna och för att se vad jag gjorde så tog jag av mig glasögonen men jag var ändå tvungen att hålla fingrarna nära ögonen för att få skärpa i blicken. Vid ett av klippen så blev det verkligen uppenbart hur nära ögonen jag var tvungen att förlägga nagelklippningen eftersom en nagelflisa flög in i mitt högra öga. Det stack till rätt rejält men efter nån minuts sköljning av ögat så fick jag ut flisan – liten men vass. Måste jag ha händerna så nära ögonen för att klippa naglarna så kanske det är läge att försöka skrapa ihop tillräckligt med deg för ett par progressiva glasögon.

Här är svaret på frågan ovan.

 

Var vänlig följ och gilla: