Hustrun och jag har haft några barnfriadagar här hemma, 9-åringen är hos mormor och den äldre sonen har varit på läger (han kom hem idag). Tyvärr blev hustruns och min egentid inte så bra som jag hoppats eftersom jag varit ur slag, riktigt trött och nedstämd. Vi har hunnit göra en del här hemma men jag hade förväntningar (för högt ställda?) på att vi skulle ha hunnit med att ”bara” umgås mer. Socialiserandet har mest bestått av att vi sett på film, jag hade hoppats att vi t.ex. gått ut och ätit nån kväll (inplanerat i går men jag var för trött).

En sak vi gjort de senaste dagarna är att börja köra Pirana med baksele. En baksele är en sele som går runt rumpan på hästen och poängen med den är att den hjälper till att fördela vagnens tyngd på hästen i nedförsbackar. Har man ingen baksele så trycker vagnen på genom skacklarna i nedförsbackar men med en baksele så fördelas trycket och hästen har lättare att hålla emot och bromsa. Är hästen ovan, som Pirana är, vid bakselar så kan de tycka att det är lite läskigt i början men det var inga bekymmer alls med Pirana. Den hästen är en riktigt stjärna!Förra sommaren försökte jag fota rödstjärtar i trädgården men jag lyckades inte få till nån riktigt bra bild. Jag har fortsatt de försöken i år men rödstjärtarna vill inte riktigt samarbeta, de är väldigt skygga. I morse så såg jag dock en rödstjärt sitta på en av trädgårdsstolarna och lyckades ta en nästan anständig bild av fågelskrället. Hade jag sett till att fönstret jag fotade genom hölls putsat så hade bilden blivit betydligt skarpare men lusten att putsa fönster kommer sällan över mig.

De sista sakerna som behöver fixas i det nya badrummet för att det ska vara helt klar att tas i bruk tar tid. Just nu väntar vi på att elektrikern ska koppla in elen i ett badrumsskåp och i handdukstorken. Själva (d.v.s. hustrun) så jobbar vi dock på med att få dit de sista detaljerna som handdukskrokar och toapappershållare. Avsaknaden av el i handdukstorken och ljus i badrumsskåpet är dock inget som omöjliggör användandet av badrummet. Avsaknaden av toadörr är lite mer kritiskt, i varje fall om man ska göra nummer två. Dörren ligger skrapad och klar på logen men det ska till handtag och lås i den också.

Var vänlig följ och gilla: