För att komma undan blinningarna och den värsta värmen var hustrun och jag upp tidigt i morse och körde med Pirana. Jag tycker att det är väldigt behagligt att åka med när hustrun kör häst, jag gör inte så mycket utan sitter bara där och insuper intryck och njuter av sällskapet. På nåt sätt påminner det lite om när jag var liten och åkte båt med farfar. Landskapet och ljuden är ju helt olika men fälten med insprängda åkerholmar och enstaka stugor kan ge ett havsliknande intryck och hästen och vagnen åstadkommer tillsammans både ljud och rörelser som i all sin olikhet påminner om en liten båt som puttrar fram genom vågorna.

Att köra häst är väl inte lika spännande som att följa med farfar och ta upp näten men även i sulkyn finns det fångstspänning, den gäller om jag ska lyckas se nåt att fota. Vanligtvis är det mest harar och rovfåglar vi ser men har vi tur kan det bli ett rådjur också. Drömmen, eller kanske mardrömmen, är att få syn på ett vildsvin.

Idag åkte hustrun, jag och 11-åringen i väg och gjorde lite ärenden på förmiddagen. Vi skulle bl.a. leta efter ett element och en säng till sonens nya rum på vinden. Vi hittade inget element men väl en säng, ja faktiskt två. Det var så bra pris på sängarna att vi köpte två stycken så att båda pojkarna får varsin ny säng.

En nackdel med det varma vädret att de inte inbjuder till en vårdad klädsel, jag bara går omkring i shorts och skjorta dagarna i ända. I vanliga fall brukar jag klä upp mig lite när vi gör utflykter som i förmiddags. Nu är det tyvärr för varmt för skjorta, väst och kavaj så det fick bli ett par linneshorts (ett par omsydda byxor) och en skjorta som varken var för formell eller för avslappnad (den är smårutig men det syns inte på fotot). Och så min keps i irländskt linne på huvudet.

Var vänlig följ och gilla: